Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Αθήνα: Νέο ύποπτο κρούσμα – Φίλη της 40χρονης στο «Αττικό»
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Αθήνα: Νέο ύποπτο κρούσμα – Φίλη της 40χρονης στο «Αττικό»

Κορονοϊός Αθήνα: Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος.

Κορονοϊός Αθήνα: Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα. Φίλη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό, είχε ταξιδέψει μαζί της Μιλάνο της Ιταλία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για περισσότερες εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συναγερμός και στη Βουλή των Ελλήνων καθώς κυκλοφόρησαν φήμες για δύο κρούσματα. Δύο υπάλληλοι της Βουλής φέρονται να έχουν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στη Βόρεια Ιταλία για να παρακολουθήσουν συναυλία. Όταν γύρισαν, η Βουλή τους απαγόρευσε να προσέλθουν στο κοινοβούλιο και τους συνέστησε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ωστόσο, από πλευρά των υπαλλήλων της Βουλής, διευκρινίζουν ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν μεταβεί προ δεκαημέρου στο Μιλάνο για συναυλία και όταν γύρισαν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές και είναι υγιείς. Σε επικοινωνία που είχαν οι δημοσιογράφοι με τον πρόεδρο της βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανέναν άρρωστος με κορωνοϊό στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο γ.γ. της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης οι εν λόγω υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε διοικητική υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής είχαν μεταβεί στο Μιλάνο μεταξύ 15-17 Φεβρουαρίου. Χθες, Τετάρτη, ενημέρωσαν και οι δύο το ιατρείο της Βουλής για το ταξίδι τους και πως είναι αμφότεροι χωρίς συμπτώματα. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ενημέρωσε σήμερα την Βουλή ότι έχει ένα ελαφρύ συνάχι. Ως εκ τούτου του δόθηκε άδεια 14 ημερών.

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι πέραν της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό και το παιδί της καθώς και μια ακόμη γυναίκα που ζει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι 40χρονη γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας για τον ιό. Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί και ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Φάληρο.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Εντωμεταξύ, το παιδί της 38χρονης, το οποίο φοιτά στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα και την Τρίτη (την ημέρα εκείνη το σχολείο πήγε εκδρομή), ενώ την Τετάρτη απουσίαζε.

Μετά από σχετική απόφαση, το σχολείο σήμερα παρέμεινε κλειστό ενώ θα ανοίξει σε 14 ημέρες -όταν δηλαδή λήξει η περίοδος καραντίνας.

Μάλιστα, με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο σχολείο έγινε απολύμανση, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης.

Δείτε ακόμη

Μέχρι δύο χρόνια φυλακή στους «ατίθασους» καρναβαλιστές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις