Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κική Δημουλά – Δανάη Μπάρκα: Μια βαθιά σχέση που πολλοί δεν γνώριζαν
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κική Δημουλά – Δανάη Μπάρκα: Μια βαθιά σχέση που πολλοί δεν γνώριζαν

Κική Δημουλά - Δανάη Μπάρκα: Φτωχότερος είναι από χθες ο κόσμος των γραμμάτων και τον τεχνών της χώρας μας καθώς από τη ζωή έφυγε σε ηλικία 89 ετών η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά.

Κική Δημουλά – Δανάη Μπάρκα: Η πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά άφησε το απόγευμα του Σαββάτου την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών, σκορπίζοντας θλίψη τόσο στον πνευματικό και πολιτικό κόσμο, όσο και στην ελληνική κοινωνία, αφού άφησε το υλικό της αποτύπωμα στα γράμματα. Μάλιστα τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα καλλιτεχνών και θαυμαστών που αποχαιρετούν τη Κική Δημουλά με φωτογραφίες και στίχους από τα ποιήματά της.

Το ίδιο έκανε και η Δανάη Μπάρκα, την οποία η Κική Δημουλά είχε σαν εγγονή της.

Αρχικά δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία στην οποία έγραψε: «Δεν ξέρω αν κλαίω περισσότερο από θλίψη που έφυγες ή αν κλαίω από χαρά που σε είχα στην ζωή μου 🖤 «Διατίθεται ἀπόγνωσις

εἰς ἀρίστην κατάστασιν,

καὶ εὐρύχωρον ἀδιέξοδον.

Σὲ τιμὲς εὐκαιρίας.

Ἀνεκμετάλλευτον καὶ εὔκαρπον

ἔδαφος πωλεῖται

ἐλλείψει τύχης καὶ διαθέσεως.

Καὶ χρόνος

ἀμεταχείριστος ἐντελῶς.

Πληροφορίαι: Ἀδιέξοδον»

Κική μας ♥️».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια σειρά από instastories.

Η Βίκυ Σταυροπούλου, βαθιά λυπημένη κι εκείνη, ανέβασε και στο Instagram μια φωτογραφία με την αγαπημένη της Κική Δημουλά, την οποία θεωρούσε μέλος της οικογένειάς της. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η σπουδαία ποιήτρια άφησε ως κληρονομιά τα τελευταία της ποιήματα στην κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, Δανάη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις