Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κική Δημουλά: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την αποχαιρετά με μια υπέροχη στιγμή τους
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κική Δημουλά: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την αποχαιρετά με μια υπέροχη στιγμή τους

Κική Δημουλά: «Έτσι ξαφνικά καθώς θα μπαίνει η Άνοιξη» τραγουδάει a cappella η σημαντική ερμηνεύτρια.

Κική Δημουλά: Με ένα τρυφερό και συγκινητικό βίντεο στα socail media η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της Κικής Δημουλάς που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 89 της χρόνια. «Αχ Κική μου μοναδική, αγάπη μου, η παραγγελία σου έγινε… έτσι ξαφνικά όπως θα μπαίνει η Άνοιξη… Μάρτιος του 2019 στο Gazarte η Τώνια Δραγουνη «κατέγραψε» ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ …» σχολίασε η ερμηνεύτρια στην ανάρτησή της όπου φαίνεται να σιγοτραγουδάει στην Κική Δημουλά, κρατώντας την αγκαλιά.

Κική Δημουλά: Δημοσία δαπάνη η κηδεία της

Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία της Κικής Δημουλά, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Μενδώνη: Η Κική θα μας λείψει πολύ

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Κική Δημουλά έφυγε από τη ζωή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «οδυνηρή» την απώλεια της ποιήτριας, λέγοντας ότι «μετέτρεψε την καθημερινότητα σε ποίηση και αφηγήθηκε το προσωπικό με τόσο άμεσο τρόπο, ώστε να αγγίζει το συναίσθημα όλων, ακόμη και εκείνων που δεν αφήνονται συχνά στην Ποίηση».

Πέρα από τα ποιήματα της, η ανεκτίμητη προσφορά της ήταν ότι έστρεψε ξανά ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού προς την ποίηση. Το οδήγησε να ανακαλύψει έναν διαφορετικό τρόπο γραφής, μιαν άλλη γλώσσα. Χάιδευε με βελούδινη ματιά τα μικρά κι ασήμαντα δίνοντας τους πνοή. Μια ηρεμία ψυχής μας χάρισε η Κική Δημουλά κι ακόμη μια χαρμολύπη ευεργετική.

«Η Κική Δημουλά, ποιήτρια, ακαδημαϊκός, δεν έβαλε μόνο την ποίηση ξανά στη ζωή μας. Μας χάρισε την απόλαυση μιας ποιητικής έκφρασης ευαίσθητης, μοναδικής, λεπτής και ανεπανάληπτης. Έλεγε πως το μόνο που δεν καταλάβαινε από τη ζωή είναι γιατί πεθαίνουμε. Γι΄ αυτό, “στον χωρισμό μήτε αντίο μήτε φιλί”» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις