Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού στο Diamond Princess
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού στο Diamond Princess

Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Με τα 88 νέα κρούσματα ανήλθε σε 542 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στο πλοίο αυτό, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα.

Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Επιπλέον 88 κρούσματα του νέου κορωνοϊού Covid-19 διαγνώστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, μετά την υποβολή άλλων 681 ανθρώπων σε εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας. Με τα 88 νέα κρούσματα ανήλθε σε 542 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στο πλοίο αυτό, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα (προάστιο του Τόκιο), για τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό από τους 3.700, επιβάτες και μέλη πληρώματος, που επέβαιναν αρχικά στο πλοίο, ενώ υπάρχει και ένας ελληνοαμερικανός. Εξετάσεις έχουν γίνει και σε άλλους επιβαίνοντες στο Diamond Princess και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Την ίδια ώρα κάποιοι από τους επιβάτες του κατέφυγαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να επισημάνουν τις επιπτώσεις που έχει για την ψυχική τους υγεία ο μακροχρόνιος περιορισμός τους. «Κανείς μας δεν ήθελε να λάβει αυτά τα νέα», σχολίασε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου στις καμπίνες των επιβατών. «Ωστόσο μας εξήγησαν ότι, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της καραντίνας των 14 ημερών, είναι κάτι αναμενόμενο», πρόσθεσε. Οι δηλώσεις του καπετάνιου περιλαμβάνονταν στο ηχητικό μήνυμα για τα 65 τότε, νέα κρούσματα που ανήρτησε στο Twitter ο Γιάρντλεϊ Γουόνγκ, ένας επιβάτης που καταγράφει την εμπειρία του στο κρουαζιερόπλοιο, χρησιμοποιώντας το hashtag #anxiety.

Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Σε κατάσταση καραντίνας εδώ και δύο βδομάδες

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μόλις έφτασε στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, στις 3 Φεβρουαρίου και αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Περίπου 3.700 άνθρωποι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνήθως έχει 1.100 μέλη πλήρωμα και ικανότητα να μεταφέρει 2.670 επιβάτες. Αυτοί επιτρέπεται να βγαίνουν στα καταστρώματα με βάρδιες για να παίρνουν καθαρό αέρα, ενώ μετρούν τακτικά τη θερμοκρασία τους. «Πολλοί επιβάτες πλέον έχουν αρχίσει να παθαίνουν τον πυρετό της καμπίνας», σχολίασε ο Ντέιβιντ Έιμπλ, ένας Βρετανός σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Έχει αρχίσει να μας κυριεύει η κατάθλιψη».

Ένας άλλος εξέφρασε την ελπίδα οι διαβεβαιώσεις που τους έχουν δώσει για την αποτελεσματικότητα της καραντίνας και του εξαερισμού του πλοίου να αποδειχθούν αληθείς. «Θα ανησυχήσω αν ξεπεράσουμε τα 200» κρούσματα, είχε πει λίγες μέρες πριν ένας 43χρονος κάτοικος Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο με τη γυναίκα, το παιδί τους και πολλά μέλη της οικογένειάς του. «Η κρουαζιέρα έχει τελειώσει και είμαστε σε κατάσταση καραντίνας», είχε δηλώσει λίγες μέρες νωρίτερα ο 74χρονος Ντέιβιντ Έιμπλ μιλώντας στο CNBC. «Όλη η πολυτέλεια να έχεις κάποιον, έναν καμαρότο να έρχεται στην καμπίνα, να φτιάχνει το κρεβάτι, να αλλάζει τις πετσέτες, να φτιάχνει τα ρούχα, να καθαρίζει το μπάνιο, αυτές οι μέρες τελείωσαν είχε δηλώσει ο Έιμπλ περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν πλέον μέσα στο κρουαζιερόπλοιο όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του.

Κορωνοϊός κρουαζιερόπλοιο: Μεγαλώνει το διάστημα που θα παραμείνουν σε καραντίνα

Συνεχίζοντας περιέγραψε ότι οι επιβάτες που βρίσκονται στις εσωτερικές καμπίνες «δεν έχουν παράθυρα για να κοιτάξουν έξω, δεν υπάρχει φυσικό φως, και δεν μπορούν να κάνουν μία βόλτα στον διάδρομο». Ο επιβάτης εξήγησε ότι έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί, σημείωσε ωστόσο ότι όπως τους ανακοίνωσε ο καπετάνιος και όσοι βρίσκονται στις εσωτερικές καμπίνες θα έχουν πρόσβαση στο κατάστρωμα για άσκηση και καθαρό αέρα.

Ο 74χρονος ηγείται παράλληλα μίας ιδιωτικής ομάδας στο Facebοοκ όπου οι εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο επιβάτες λόγω του κορωνοϊού προσπαθούν να κάνουν λίγο πιο ανάλαφρο το κλίμα, ενώ δημοσιεύει σε καθημερινή βάση βίντεο μέσα από το Diamond Princess. Όσοι επιβάτες ήρθαν σε στενή επαφή με τα νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνουν σε καραντίνα για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά, και ολοκληρωνόταν στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Monday 8pm

Gepostet von David Abel am Montag, 10. Februar 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις