Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Κίνα: Με τηλεκατευθυνόμενα… τανκ απολυμαίνουν μολυσμένες περιοχές
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Κίνα: Με τηλεκατευθυνόμενα… τανκ απολυμαίνουν μολυσμένες περιοχές

Κορωνοϊός Κίνα: Τα μίνι τανκ κινούνται με ταχύτητα περίπου 4,3 χλμ/ώρα και μπορούν να απολυμάνουν έκταση έως και 48 στρεμμάτων στο ίδιο διάστημα.

Κορωνοϊός Κίνα: Ένα στόλο τηλεκατευθυνόμενων μίνι τανκ επιστράτευσε μια πόλη στην Κίνα για την απολύμανση κατοικημένων περιοχών, όπου εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα του νέου κορωνοϊού.Tην ώρα που οι νεκροί στη χώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.800 και τα κρούσματα του κορωνοϊού έφθασαν τα 72.436 σε όλη την Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο)οι Αρχές της πόλης Ταϊγιουάν στην κεντρική επαρχία Σανξί χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα μηχανήματα για να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μίνι τανκ κινούνται με ταχύτητα περίπου 4,3 χλμ/ώρα και μπορούν να απολυμάνουν έκταση έως και 48 στρεμμάτων στο ίδιο διάστημα. Μπορούν να μεταφέρουν 200 κιλά απολυμαντικού και να ψεκάζουν το υγρό σε ακτίνα οκτώ μέτρων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Τα μίνι τανκ επέτρεψαν σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας να απολυμάνουν περιοχές που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, χωρίς να διατρέξουν οι ίδιοι τον κίνδυνο μόλυνσης από την φονική νόσο. Την ίδια ώρα στις επαρχίες Τζιλίν, Σαντόνγκ και Ζεζιάνγκ της Κίνας οι Αρχές επιστράτευσαν drones για να ψεκάζουν απολυμαντικό. Στις εικόνες διακρίνονται τα μη επανδρωμένα σκάφη να ίπτανται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος και να ψεκάζουν μολυσμένες από τον κορωνοϊό περιοχές.

Κοροναϊός: Πέθανε ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γουχάν

Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, υπέκυψε σήμερα, όπως μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση, ενώ συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.900. Ο Λιου Τζιμίνγκ έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων του COVID-19 στον τομέα της Υγείας.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει. Ανάμεσά τους, πιο ηχηρή περίπτωση εκείνη του οφθαλμίατρου Λι Ουενλιάνγκ. Πρόκειται για τον γιατρό που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, χωρίς αποτέλεσμα αρχικά. Όπως και με τον θάνατο του Λι, χθες το βράδυ υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός. «Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού. Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Κορωνοϊός Κίνα: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την προέλευση του
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις