Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία ΜΜΜ σήμερα: Χειρόφρενο τραβά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ σήμερα: Χειρόφρενο τραβά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απεργία ΜΜΜ σήμερα: Ανατροπή σκηνικού έγινε νωρίς το πρωί με τα τρένα και τον προαστιακό, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία.

Απεργία ΜΜΜ σήμερα: Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τελικά σήμερα Προαστιακός και τρένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στις 6:30 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η απόφαση αυτή οφείλεται σε «αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη απεργία του προσωπικού του ΟΣΕ» ενώ παράλληλα τονίζεται πως «δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων».

Έτσι, οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και ο Προαστιακός θα τραβήξουν χειρόφρενο. Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ανακοινώσει πως τρένα και προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.

Απεργία: Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Εκτός του απεργιακού «μπλακ άουτ» στα Μέσα Μεταφοράς, έχουν προγραμματιστεί και αρκετές συγκεντρώσεις για το νέο ασφαλιστικό. Τρεις θα είναι οι κεντρικές συγκεντρώσεις, που είναι οι εξής:

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στις 10:30 στα Προπύλαια.
Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30 το πρωί
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 της ΑΔΕΔΥ και σωματείων.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας από το ΠΑΜΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετέχει επίσης και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο έχει αποφασίσει να συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως και οι εργαζόμενοι στους Δήμους (ΠΟΕ -ΟΤΑ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

Στην απεργία τέλος, θα συμμετέχουν και τα ΜΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 15:00.

Δείτε ακόμη

“Κόλαση” σήμερα στην πόλη – Χωρίς ΜΜΜ, πορείες στο κέντρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις