Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – Συρία νέα: Συζητήσεις Μόσχας και Άγκυρας για την ένταση στο Ιντλίμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία νέα: Συζητήσεις Μόσχας και Άγκυρας για την ένταση στο Ιντλίμπ

Τουρκία - Συρία νέα: H ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία με Ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο.

Τουρκία – Συρία νέα: Η Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση της ότι χρειάζεται να αποκλιμακωθεί η ένταση στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Την ανακοίνωση έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. H ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία με Ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο. «Η αντιπροσωπεία μας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε σήμερα στην Μόσχα με τους συναδέλφους της. Μάλιστα συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ».

Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επισημαίνεται ότι συζητήθηκαν ορισμένα μέτρα. Μέτρα το οποία μπορούν να ληφθούν για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι για το Ιντλίμπ. Στην Άγκυρα στις 8 και 10 Φεβρουαρίου, είχαν πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ επίσημων αξιωματούχων της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις