Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκουρλέτης Τσίπρας: Αιχμές στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης Τσίπρας: Αιχμές στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης Τσίπρας: «Η διεύρυνση περνά μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός».

Σκουρλέτης ΤσίπραςΓια «εσωτερικούς εχθρούς» και «χαμένο» χρόνο έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, ο Γραμματέας του κόμματος, χωρίς να δώσει προσωπικό τόνο απάντησε στα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. «Το κείμενο του απολογισμού μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή. Έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη με την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης.

Μέσα από αυτή τη βαθιά πολιτική διαδικασία διαμορφώνουμε ένα αλλά παράδειγμα πολιτικής δράσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής σχέσης με τα μέλη τους φίλους την κοινωνία πέρα από τα στερεότυπα των κατεστημένων κομμάτων», σημείωσε αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για το ότι ορισμένοι εντός κόμματος φοβήθηκαν τη συζήτηση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η διεύρυνση, λοιπόν περνά μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στην εικόνα εσωστρέφειας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για δημιουργία εσωτερικών εχθρών. «Αντίθετα το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας. ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο. Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε»;

Διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ: «Ομόφωνη η απόφαση»

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η απόφαση για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ομόφωνη και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές παρά μόνο διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα. Απαντώντας σε όσα είπε, χθες, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «η μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς ήταν και είναι η ικανότητα της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμός τους». Αναφορικά με το ζήτημα για τον τρόπο εγγραφής των μελών, που προέκυψε μετά τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί αποδεχόμενοι μοιρολατρικά την κατάσταση.

Αν δεν δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη μας, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο του δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο», τασσόμενος, έτσι, υπέρ της άποψης για την ανάγκη ενσώματης παρουσίας των νέων μελών στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (σημειώνεται ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν τόσο ο Πάνος Λάμπρου των 53+ όσο και ο Νίκος Φίλης). «Τέλος θεωρώ λάθος την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας, έτσι, σε χθεσινή αναφορά του Χ. Σπίρτζη για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε παράταξη.

Η ομιλία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις