Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Βούτσης: “Σφαγή” στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Βούτσης: “Σφαγή” στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης - Βούτσης: Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξέσπασε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης – Βούτσης: Ένταση σημειώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Βούτση. Ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της εξουσίας, γιατί κυβέρνησε με τους θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις ανεξάρτητες αρχές.

Μάλιστα κάρφωσε τον Νίκο Βούτση για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής για το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών. Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε επί της ουσίας ότι η επιλογή Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ήταν πολιτική.

Πολάκης – Βούτσης: Είσαι άσχετος!

Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο Νίκος Βούτσης, αλλά παρενέβη ο Στέλιος Παππάς φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής γραμματείας. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Νίκος Βούτσης, ξέσπασε λέγοντας πώς “είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας” και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

«Ο τρόπος εκλογής των Αρχών προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας σύμφωνα με παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως «άσχετο» τον προλαλήσαντα. Στον Νίκο Βούτση, πάντως, ανταπάντησε ο Παύλος Πολάκης, επιμένοντας στις απόψεις του και τονίζοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπαρατεθεί συγκρουσιακά με το παλιό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Επίθεση και σε Τσακαλώτο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίον μέμφθηκε για το γεγονός ότι άφησε “μαξιλάρι” 37 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ., καθώς αυτά θα μπορούσαν να δοθούν ως κοινωνικές παροχές.

Δείτε ακόμη

“Ερωτευμένη με το μυαλό του Πολάκη η Περιστέρα” 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις