Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κουρδιστάν – Πεσμεργκά: Ατρόμητες γυναίκες δαγκώνουν… φίδια και κουνέλια
ΚΟΣΜΟΣ

Κουρδιστάν – Πεσμεργκά: Ατρόμητες γυναίκες δαγκώνουν… φίδια και κουνέλια

Κουρδιστάν - Πεσμεργκά: Οι «απόφοιτοι» στρατιώτες Πεσμεργκά - στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται και γυναίκες - επιδόθηκαν, επίσης, σε διάφορα στρατιωτικά γυμνάσια.

Κουρδιστάν – Πεσμεργκά: Τη φήμη που τις συνοδεύει ως πολεμίστριες που δεν λυγίζουν ακόμα και μπροστά στην πιο δύσκολη κατάσταση επιβεβαίωσαν γυναίκες από το Κουρδιστάν που μετείχαν σε τελετή «αποφοίτησης» αξιωματικών για τους Πεσμεργκά, τον «στρατό», δηλαδή, των Κούρδων. Οι γυναίκες αξιωματικοί δεν αρκέστηκαν στο να δείξουν τις ικανότητες σε μάχη σώμα με σώμα με άνδρες συναδέλφους τους αλλά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι γυναίκες από το Κουρδιστάν δεν «μάσησαν» όταν κλήθηκαν να δαγκώσουν από κουνέλια μέχρι… φίδια! Το ακραίο τελετουργικό τελέστηκε στην πόλη Σοράν, βορειοδυτικά της «πρωτεύουσας» του Κουρδιστάν, Αμπρίλ. Οι γυναίκες Πεσμεργκά έγιναν ευρέως γνωστές για τη μάχη που έδωσαν στο Κομπάνι απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για αρκετούς μήνες. Όπως είχε δηλώσει στην Daily Mail γυναίκα αξιωματικός των Πεσμεργκά οι γυναίκες αποτελούσαν φόβο και τρόμο για τους τζιχαντιστές επειδή πίστευαν ότι αν σκοτωθούν από αυτές δεν θα καταλήξουν στον παράδεισο.

Πεσμεργκά: Λίγα λόγια για τους ατρόμητους μαχητές

Πεσμεργκά (αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τους Κούρδους μαχητές στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι δυνάμεις Πεσμεργκά του Ιρακινού Κουρδιστάν υφίστανται από την εμφάνιση του ιρακινού κουρδικού κινήματος ανεξαρτησίας, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής και της Γκατζάρ αυτοκρατορίας, που κυβερνούσαν από κοινού την περιοχή.

Πεσμεργκά είναι επίσης η επίσημη ονομασία των ενόπλων δυνάμεων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι δυνάμεις Πεσμεργκά περιλαμβάνουν και γυναίκες στις τάξεις τους. Οι Πεσμεργκά, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός στρατός, παρέχοντας ασφάλεια σε όλες τις εθνικότητες. Κατά τη διάρκεια της, υπό αμερικανική ηγεσία, εισβολής στο Ιράκ, οι Πεσμεργκά βοήθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αποστολή τους να συλλάβουν τον Σαντάμ Χουσεΐν. Επίσης, συνέλαβαν τον Χασάν Γκουλ, αγγελιοφόρο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, το 2004, η οποία οδήγησε τελικά στην επιχείρηση Λόγχη του Ποσειδώνα, κατά την οποία αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις