Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός καραντίνα: Εκτέλεση Βορειοκορεάτη αξιωματούχου
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός καραντίνα: Εκτέλεση Βορειοκορεάτη αξιωματούχου

Κορωνοϊός καραντίνα: Κατά πληροφορίες πρόκειται για αξιωματούχο σε τελωνείο ο οποίος συνελήφθη σε δημόσια λουτρά παρά το γεγονός ότι η καραντίνα για τον ίδιο ήταν σε ισχύ.

Κορωνοϊός καραντίνα: Την είδηση ότι Βορειοκορεάτης αξιωματούχος εκτελέστηκε επειδή «έσπασε» την καραντίνα που έχει επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα την Κίνα μετέδωσε εφημερίδα της Νότιας Κορέας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για αξιωματούχο σε τελωνείο ο οποίος συνελήφθη σε δημόσια λουτρά παρά το γεγονός ότι η καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό ήταν σε ισχύ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος εκτελέστηκε όταν συνελήφθη, είχε επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα μετά από ταξίδι στην Κίνα. Στην Βόρεια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο για την εφαρμογή της καραντίνας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ένας δεύτερος αξιωματούχος «εξορίστηκε» σε φάρμα επειδή προσπάθησε να κρύψει το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Τι είναι ο κορωνοϊός;

Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συχνά προκαλούν κατά κανόνα ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις στον άνθρωπο και στα ζώα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με κοροναϊούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, έχοντας ήπια έως μέτρια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Σπάνια κάποιος κορωνοϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με τους ιούς SARS (2003) και MERS (2012).

Όταν ένας νέος ιός προσβάλει τους ανθρώπους, κανείς δεν έχει ανοσία και όλοι μπορεί να προσβληθούν (πανδημία). Η ευρεία αυτή εξάπλωση του ιού είναι και ο λόγος που έχει προκληθεί παγκόσμια ανησυχία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις