Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γενοκτονία Αρμενίων – Συρία: Επίσημη αναγνώριση – Η ανακοίνωση του κοινοβουλίου
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία Αρμενίων – Συρία: Επίσημη αναγνώριση – Η ανακοίνωση του κοινοβουλίου

Γενοκτονία Αρμενίων - Συρία: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις της Συρίας και της Τουρκίας διέρχονται μια βαθιά κρίση.

Γενοκτονία Αρμενίων – ΣυρίαΤο κοινοβούλιο της Συρίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην ανακοίνωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), τονίζεται ότι «το κοινοβούλιο (σ.σ. της Συρίας) καταδικάζει και αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων που διέπραξε το Οθωμανικό κράτος στην αρχή του 20ου αιώνα». Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις της Συρίας (Άσαντ) και της Τουρκίας διέρχονται μια βαθιά κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε αποτελέσει πρόσφατα νέο σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μάλιστα τον Οκτώβριο ανάλογο ψήφισμα είχε εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε την κίνηση αυτή. Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Τούρκος βουλευτής έφτασε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η τουρκική Βουλή θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής.

Το tweet:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις