Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Κίνα: Ο ιδιαίτερος τρόπος που βρήκε εστιατόριο στο Πεκίνο για να αποφευχθεί η εξάπλωση
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Κίνα: Ο ιδιαίτερος τρόπος που βρήκε εστιατόριο στο Πεκίνο για να αποφευχθεί η εξάπλωση

Κορωνοϊός Κίνα: Δεδομένου ότι η νόσος μεταδίδεται ακόμη και από απόσταση δύο μέτρων, η συγκεκριμένη πρακτική, που εξασφαλίζει την αναγκαία απόσταση ασφαλείας, αποτελεί έξυπνη πολιτική.

Κορωνοϊός ΚίναΔύσκολες στιγμές ζει η Κίνα σε κάθε κοινωνική περίσταση εξαιτίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα. Τα κρούσματα πληθύνονται με τόσο ανησυχητικό ρυθμό που έχουν μετατρέψει πολλές κινεζικές πόλεις σε πόλεις – φαντάσματα. Η εξασφάλιση μασκών έχει μετατραπεί, την ίδια στιγμή, σε αγώνα δρόμου αφού συχνά παρατηρείται σοβαρή έλλειψη στο εν λόγω είδος. Σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη δοκιμές σε ποντίκια για την ανάπτυξη εμβολίων, Κινέζοι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Πεκίνο βρήκαν μια δική τους λύση στην κρίση της εξάπλωσης της νόσου.

Με σκοπό την αποφυγή της εξάπλωσης, αποφάσισαν – σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης – να χρησιμοποιήσουν μια ξύλινη σανίδα απ’ όπου κατεβαίνουν φαγητά, τα οποία στη συνέχεια παίρνει ο κόσμος. Δεδομένου ότι η νόσος μεταδίδεται ακόμη και από απόσταση δύο μέτρων, η συγκεκριμένη πρακτική, που εξασφαλίζει την αναγκαία απόσταση ασφαλείας, αποτελεί έξυπνη πολιτική.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

«Μια προσευχή για τους Κινέζους αδελφούς μας»

Την ίδια ώρα ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι προσεύχεται για τους Κινέζους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊός, ελπίζοντας ότι θα γίνουν σύντομα καλά. «Μια προσευχή για τους Κινέζους αδελφούς μας που υποφέρουν από αυτή την ανελέητη ασθένεια. Μακάρι να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν», είπε ο ποντίφικας κατά την παραδοσιακή ακρόαση που παραχωρεί κάθε Τετάρτη στο Βατικανό.

Τα θύματα του Covid-19 αυξάνονται διαρκώς, με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 1.115 και τα κρούσματα τις 45.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των κινεζικών υγειονομικών αρχών. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν καταγραφεί στην επαρχία Χουμπέι και ιδίως στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις