Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Κίνα: Παγκόσμια θλίψη για τους νεκρούς – Ξεπέρασαν τα θύματα του SARS
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Κίνα: Παγκόσμια θλίψη για τους νεκρούς – Ξεπέρασαν τα θύματα του SARS

Κορωνοϊός Κίνα: Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Κορωνοϊός Κίνα: Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα.Και αυτό καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι σήμερα Σάββατο. Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας κατεγράφησαν επιπλέον 2.841 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV αυξάνοντας σε πάνω από 34.000 το σύνολο των κρουσμάτων.
Οι 67 από τους 86 ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Συνολικά 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό σε όλη την Χουμπέι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ηρωική μάχη γιατρών και νοσηλευτών στην Κίνα

Κορωνοϊός Κίνα: Καμπανάκι από τον ΠΟΥ

Η ζήτηση για μάσκες, γάντια και άλλον προστατευτικό εξοπλισμό είναι εκατονταπλάσια και οι τιμές αυξήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού στην Κίνα, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται «σοβαρή» διαταραχή στον παγκόσμιο εφοδιασμό, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ανθρώπους που δεν είναι ιατρικό προσωπικό και οι οποίοι αγοράζουν τον προστατευτικό εξοπλισμό για δική τους χρήση, επισήμανε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Όταν οι προμήθειες είναι ελλιπείς και η ζήτηση υψηλή, τότε ενδέχεται να παρουσιάζονται κακές πρακτικές όπως η συσσώρευση προκειμένου οι προμήθειες να πωλούνται σε υψηλότερες τιμές και για αυτό κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη» τόνισε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη. «Η ζήτηση είναι 100 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με το κανονικό και οι τιμές είναι 20 φορές υψηλότερες» συμπλήρωσε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναμονή 4-6 μηνών για τη διάθεση εξοπλισμού.

Το προσωπικό υγείας στην Κίνα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς έχουν καταγραφεί 31.211 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυτή, χρειάζεται κατά κύριο λόγο αυτά τα υλικά, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. Ο Τέντρος επισήμανε, επίσης, ότι έχει μιλήσει σε κατασκευαστές και διανομείς για να διασφαλιστούν οι προμήθειες για εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, με την προτεραιότητα να δίνεται στο προσωπικό ασφαλείας, ενώ ακολουθούν οι ασθενείς και όσοι τους φροντίζουν.

«Καλούμε τις χώρες και τις εταιρείες να εργαστούν με τον ΠΟΥ για να διασφαλίσουν τη δίκαιη και ορθολογική χρήση των προμηθειών και την εξισορρόπηση της αγοράς. Έχουμε όλοι το δικό μας μερίδιο ευθύνης για να κρατήσουμε ο ένας τον άλλο ασφαλή».

Έλληνας περιγράφει στον ΑΝΤ1 τον ‘πόλεμο’ για μία μάσκα

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ στέλνουν 100 εκατ. δολάρια στην Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να δαπανήσουν 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την Κίνα και άλλες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Η δέσμευση αυτή –με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που προσφέρει γενναιόδωρα ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας– δείχνει την ισχυρή ηγεσία των ΗΠΑ στην ανταπόκριση στην επιδημία», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σύμφωνα με τον Πομπέο, η αμερικανική υπόσχεση θα υλοποιηθεί μέσω των υπαρχόντων πόρων «τόσο άμεσα, όσο και μέσω πολυεθνικών οργανισμών».

Την «πηγή του κακού» λένε ότι βρήκαν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις