Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανικό αεροπλάνο Ιράν: Κανένα άλλο στοιχείο για τη συντριβή του αεροσκάφους δε θα μοιραστεί
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό αεροπλάνο Ιράν: Κανένα άλλο στοιχείο για τη συντριβή του αεροσκάφους δε θα μοιραστεί

Ουκρανικό αεροπλάνο Ιράν: Αιτία της απόφασης αυτής, η διαρροή από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ηχητικού ντοκουμέντου από την έρευνα.

Ουκρανικό αεροπλάνο Ιράν: Το Ιράν δεν θα μοιραστεί με την Ουκρανία άλλα στοιχεία της έρευνας για την συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό, μετά την διαρροή από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ηχητικού ντοκουμέντου από την έρευνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνών της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο βρισκόταν μεταξύ των στοιχείων που έδωσε το Ιράν σε ειδικούς της Ουκρανίας στο πλαίσιο της κοινής εξέτασης της συντριβής του αεροπλάνου από ερευνητική ομάδα. “Η ενέργεια αυτή των Ουκρανών μας έκανε να μην μοιραζόμαστε άλλα στοιχεία μαζί τους”, σημείωσε.

Την ίδια ώρα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ. “Το Ιράν δεν έχει και δεν θα έχει οποιουδήποτε είδους διμερείς διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς και αυτή είναι η πολιτική μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την δημόσια ιρανική τηλεόραση. “Αυτό που έχουν τονίσει (οι ιρανικές αρχές) είναι ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν από το 2017 και να άρουν τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλει και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των 5+1”, πρόσθεσε.

Ουκρανικό αεροπλάνο Ιράν: Δηλώσεις Ιρανού υπουργού Εξωτερικών

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ σημείωσε εξάλλου σήμερα ότι ένας ελβετικός δίαυλος που επιχειρείται να ανοίξει για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράν δεν αποτελεί ένδειξη καλής θελήσεως από την πλευρά των ΗΠΑ, μετέδωσε το ISNA. Η ελβετική και η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι άρχισαν δοκιμαστικές επιχειρήσεις για έναν δίαυλο ανθρωπιστικής βοήθειας που θα έχει στόχο την μεταφορά από την Ελβετία προμηθειών σε τρόφιμα και φάρμακα στο Ιράν χωρίς η κίνηση αυτή να προσκρούει στις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. “Αυτό είναι ένα μικρό βήμα και ευχαριστούμε την ελβετική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της (…) αλλά αυτός ο δίαυλος δεν αποτελεί ουδόλως μια ένδειξη καλής θέλησης της Αμερικής”, σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις