Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία φωτιά: Νεκρά δεκάδες κοάλα – Τα σκότωσαν μπουλντόζες
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία φωτιά: Νεκρά δεκάδες κοάλα – Τα σκότωσαν μπουλντόζες

Αυστραλία φωτιά: Δεκάδες κοάλα βρέθηκαν νεκρά ή τραυματίστηκαν σε φυτεία ξυλείας στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας, με το περιστατικό να προκαλεί οργή, ενώ ξεκίνησε έρευνα από αξιωματούχους.

Αυστραλία φωτιά: Οι ευκάλυπτοι Blue Gum, ένας σημαντικός βιότοπος γα τα κοάλα, συλλέχθηκαν από τη φυτεία το Δεκέμβριο και στην έκταση έμειναν μόνο λίγα απομονωμένα δένδρα. Κάποια κοάλα είχαν λιμοκτονήσει στα δέντρα και άλλα σκοτώθηκαν από μπουλντόζες. Περίπου 80 κοάλα που επέζησαν έχουν απομακρυνθεί και φροντίζονται. Οι θάνατοι έρχονται ενώ δεκάδες χιλιάδες κοάλα σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει την Αυστραλία και το περιστατικό αυτό προκαλεί αντιδράσεις καθώς δείχνει πως πίσω από τη σφαγή των μαρσιποφόρων κρύβεται ανθρώπινη αμέλεια και παρανομία. Μετά την αποψίλωση τον Δεκέμβριο, υπήρξαν αναφορές που έκαναν λόγο για εκατοντάδες πεινασμένα κοάλα, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Friends of the Earth Australia.

«Οι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες το πως οι μπουλντόζες στοίβαζαν νεκρά κοάλα», ανέφερε η οργάνωση που έχε απευθυνθεί στις αρχές και συνοδεύει την καταγγελία με ντοκουμέντα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Υδάτων και Πολεοδομίας δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένο να ασκήσει δίωξη για το περιστατικό. Η  κάτοικος Έλεν Όκλεϊ, η οποία σήμανε για πρώτη φορά τον συναγερμό την Τετάρτη, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook, λέγοντας ότι είχε δει νεκρά κοάλα στην περιοχή.

Αυστραλία: Οι κτηνίατροι επιδιώκουν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα ζώα

«Υπάρχουν κοάλα που βρίσκονται εκεί νεκρά», είπε. «Οι μητέρες σκοτώθηκαν και τα μικρά μωρά τους, η Αυστραλία πρέπει να ντρέπεται για αυτό, χρειαζόμαστε βοήθεια». Η ομάδα προστασίας των ζώων Animals Australia δήλωσε ότι έχει στείλει ομάδες στην περιοχή για να «σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα ζώα». Με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και των φροντιστών της άγριας ζωής, οι κτηνίατροι επιδιώκουν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα ζώα.

«Συλλέγουμε ακόμα τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη σε αυτήν την περίπτωση, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες παραβιάσεις της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί σκληρότητας στα ζώα, τον οποίο θα υποστηρίξουμε από την πλευρά των αρχών», αναφέρει η οργάνωση. Ο Andrew Pritchard από το Τμήμα Περιβάλλοντος δήλωσε ότι 25 κοάλα που βρέθηκαν εκεί. ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που έπρεπε να υποβληθούν σε ευθανασία. Η εταιρεία πίσω από την υλοτόμηση είναι επί του παρόντος ασαφής με τις εξηγήσεις της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα δένδρα κόπηκαν τον Νοέμβριο και ο εργολάβος ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία των ζώων.

Αυστραλία: Σοκαριστικές εικόνες από τα κοάλα

«Σύμφωνα με το νόμο, οι επιχειρήσεις που κατέχουν αυτές τις φυτείες πρέπει να έχουν προσωπικό για τον εντοπισμό κοάλα στα δέντρα πριν ξεκινήσει η υλοτομία, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο», ισχυρίζεται ωστόσο η οργάνωση που κάνει λόγο για παρανομία. Σοκαριστικές εικόνες από το θέαμα των νεκρών κοάλα που καταγγέλλεται πως βρέθηκαν στη φυτεία

Koala Massacre

“Look at the destruction they’ve done and there’s koalas lying there dead. Mothers killed and only little babies. Australia should be ashamed of this.”

Gepostet von The Project am Sonntag, 2. Februar 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις