Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη Τουρκία: Δριμεία επίθεση κατά Χάφταρ από Τσαβούσογλου
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη Τουρκία: Δριμεία επίθεση κατά Χάφταρ από Τσαβούσογλου

Λιβύη Τουρκία: «Δεν υπάρχει θέση για πολεμοχαρείς που βομβαρδίζουν τους συμπολίτες τους στο μέλλον της Λιβύης», σημείωσε ο Τσαβούογλου.

Λιβύη Τουρκία: Μύδρους κατά του στρατάρχη της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, εξαπέλυσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη δίπλα σε σχολείο της Τρίπολης, με συνέπεια τον θάνατο μαθητών. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αποδίδει την επίθεση αυτή στον Χαφτάρ, τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter πως… «ο αποστάτης Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ στοχεύει αδιάκριτα πολίτες και ευνοεί τις εχθροπραξίες αντί για την ειρήνη, σε μια χώρα που έχει εξασθενηθεί από τον πόλεμο».

«Ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ συνεχίζει να επιτίθεται στους αμάχους χωρίς διάκριση, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Αυτή η τελευταία επίθεση είναι ακόμα μια απόδειξη πως ο Χαφτάρ βρίσκεται από την πλευρά του πολέμου και όχι της ειρήνης. Δεν υπάρχει θέση για πολεμοχαρείς που βομβαρδίζουν τους συμπολίτες τους στο μέλλον της Λιβύης», σημείωσε ο Τσαβούογλου.

Το tweet του Τούρκου ΥΠΕΞ:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις