Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συντριβή αεροσκάφους Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για δικό τους στρατιωτικό αεροπλάνο
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για δικό τους στρατιωτικό αεροπλάνο

Συντριβή αεροσκάφους Αφγανιστάν: Την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο Αφγανιστάν ανέλαβαν νωρίτερα οι Ταλιμπάν.

Συντριβή αεροσκάφους ΑφγανιστάνΤο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν ήταν ένα μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι περαιτέρω. Την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο Αφγανιστάν ανέλαβαν νωρίτερα οι Ταλιμπάν. Όπως ισχυρίστηκε εκπρόσωπός τους, στο αεροπλάνο επέβαιναν Αμερικανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της CIA. Ωστόσο ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν λιγότερα από δέκα άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό αεροσκάφος συνετρίβη στην επαρχία Γκαζνί και δεν υπάρχουν επιζώντες. Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο. Ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, Αρίφ Νούρι, δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Χεράτ με κατεύθυνση την Καμπούλ. Νωρίτερα, μεταδόθηκε η πληροφορία πως το αεροσκάφος ανήκε στην κρατική εταιρεία Ariana Afghan Airlines. Το αφγανικό μέσο Pajhwok μετέδωσε ότι ο εκτελών χρέη Διεθύνοντος Συμβούλου στην αεροπορική εταιρεία διέψευσε τις αναφορές, λέγοντας ότι κανένα αεροσκάφος της εταιρείας δεν συνετρίβη στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις