Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Δραματική αύξηση των νεκρών – Κλείνει η Disneyland και το Ocean Park
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Δραματική αύξηση των νεκρών – Κλείνει η Disneyland και το Ocean Park

Κοροναϊός Κίνα: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν από σήμερα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού.

Κοροναϊός Κίνα: Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της επαρχίας από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily. Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε σήμερα ξημερώματα πως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα, μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στη Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. Σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει το προσωπικό στο αμερικανικό προξενείο στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Παράλληλα ανέφερε ότι θα προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων σε ιδιώτες Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη, σε μια απευθείας πτήση από την Ουχάν στο Σαν Φρανσίσκο που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, πρόσθεσε.

Κοροναϊός Κίνα: Τέλος οι εκδρομές

Η Κίνα ανακοίνωσε χθες πως αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, σύμφωνα με το CCTV. Κρούσματα του ιού αυτού έχουν επίσης αναφερθεί στην Αυστραλία, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Κοροναϊός Κίνα:  Κλείνουν τα θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν από σήμερα, Κυριακή, για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού. Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν.

Η κυβέρνηση της Σανγκάης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από χθες, Σάββατο, ανεστάλη η λειτουργία του θεματικού πάρκου της Disneyland στην πόλη. Οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν στην Κίνα την Παρασκευή, μια χρονική περίοδος όπου τα θεματικά πάρκα κατακλύζονται με τουρίστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις