Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόμπι Μπράιντ πέθανε: Σκοτώθηκε ο αστέρας του NBA
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιντ πέθανε: Σκοτώθηκε ο αστέρας του NBA

Κόμπι Μπράιντ πέθανε: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κόμπε Μπράιαντ επέβαινε στο προσωπικό του ελικόπτερο, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο Καλαμπάσας, το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), το οποίο συνετρίβη.

Κόμπι Μπράιντ πέθανεΣοκ προκάλεσε στον παγκόσμιο αθλητισμό η τραγική κατάληξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο θρύλος του NBA, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το TMZ, ο πρώην άσος των Λέικερς, σκοτώθηκε μετά από πτώση του ιδιωτικού του ελικοπτέρου, μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα, στο οποίο δυστυχώς ήταν και η 13χρονη κόρη του, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο.. Η γυναίκα του Βανέσα Μπράιαντ δεν ήταν στο ελικόπτερο, ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ταυτότητα του υπόλοιπου πληρώματος. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μόλις 41 ετών.

Νεκρή και η 13χρονη κόρη του

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον βετεράνο άσο του NBA Κόμπι Μπράιαντ συμπεριλαμβάνεται και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα! Μάλιστα όπως αναφέρει το TMZ Sports το μοιραίο ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκαταστάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Λος Άντζελες: Πέντε νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες, πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου το πρωί της Κυριακής.

Tweet του Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχουν αναφορές ότι ο μεγάλος του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ και τρεις ακόμη σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια. Αυτά είναι απαίσια νέα» ανέφερε.

Ο Μπράιαντ ήταν παντρεμένος από το 2001 με την Vanessa Laine με την οποία και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Το 2018 ο Μπράιαντ κέρδισε το Academy Award for Best Animated Short Film για την ταινία του Dear Basketball.

Το συγκινητικό “αντίο” στους φιλάθλους

Στις 29 Νοεμβρίου 2015 ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν με μία συγκινητική επιστολή στο theplayerstribune.com.

“Αγαπημένο μου μπάσκετ,

Από τη στιγμή που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύθηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου. Ήμουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε έντονα. Δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει τρέχοντας από αυτό. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε παρκέ για να κυνηγήσω κάθε μπαλιά. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου γιατί μου προσέφερες πολλά περισσότερα.

Έπαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά κι επειδή ΕΣΥ με φώναζες. Εκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ζωντανός, όσο εσύ με άφησες να νιώσω. Έδωσες σε ένα εξάχρονο παιδί το Laker Dream και για πάντα θα σε αγαπώ. Όμως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο αρρωστημένα για πολύ ακόμα. Αυτή τη χρονιά, είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

Και είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.

Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1

Πάντα θα σε αγαπώ,

Kobe”.

Με τη σύζυγό του, Βανέσα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις