Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη – τουρκικό drone: Κατάρριψη από τις δυνάμεις του Χάφταρ
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη – τουρκικό drone: Κατάρριψη από τις δυνάμεις του Χάφταρ

Λιβύη - τουρκικό drone: Μια εκεχειρία... μόνο στα χαρτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή αφού οι εχθροπραξίες δεν έχουν κοπάσει καθόλου

Λιβύη – τουρκικό drone: Την κατάρριψη ενός τουρκικού drone στον εναέριο χώρο της Λιβύης ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), επικεφαλής του οποίου είναι ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δυνάμεις του Χάφταρ, το μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Mitiga, κοντά στην Τρίπολη και αντιμετωπίστηκε από τα πυρά της εναέριας άμυνας του LNA.

«Το σύστημα εναέριας άμυνας της Γενικής Διοίκησης των Αραβικών Δυνάμεων της Λιβύης, κατέρριψαν ένα τουρκικό αεροσκάφος μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Mitiga», ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed Mismari.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1220028311721664513?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1220028311721664513&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F967474%2Flivui-o-stratos-tou-haftar-katerripse-tourkiko-drone-video%2F

Λιβύη: «Βροχή» ρουκετών στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Νωρίτερα, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) από την πλευρά της κατήγγειλε τη ρίψη ρουκετών στο μοναδικό «ανοιχτό» αεροδρόμιο της Τρίπολης. Πρόκειται για το αεροδρόμιο «Μιτίκα», το οποίο άνοιξε τις «πύλες» του στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδες, χάρη στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν σε Μόσχα και Βερολίνο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις