Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χοακίν Φίνιξ – Χιθ Λέτζερ: Ο νέος Joker συγκινεί μιλώντας για τον παλιό
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χοακίν Φίνιξ – Χιθ Λέτζερ: Ο νέος Joker συγκινεί μιλώντας για τον παλιό

Χοακίν Φίνιξ - Χιθ Λέτζερ: Ο Χοακίν Φίνιξ, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Joker, προσθέτοντας έτσι άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή του.

Χοακίν Φίνιξ – Χιθ ΛέτζερΑναφορά στον αδικοχαμένο ηθοποιό Χιθ Λέτζερ έκανε ο Χοακίν Φίνιξ στην 26η τελετή απονομής των SAG Awards. Ο Χοακίν Φίνιξ, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Joker, προσθέτοντας έτσι άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή του. Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, συγκίνησε μιλώντας για τον συνάδελφό του Χιθ Λέτζερ, ο οποίος είχε επίσης ερμηνεύσει τον Joker με τεράστια επιτυχία στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης» το 2008. Μάλιστα, για την ερμηνεία του ως Joker, ο Λέτζερ, είχε επίσης κερδίσει πολλά βραβεία. Ανάμεσά τους Χρυσή Σφαίρα και βραβείο SAG -όπως άλλωστε και ο Joaguin Phoenix-, ενώ τιμήθηκε και με βραβείο Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, μετά τον θάνατό του, βραβείο για το οποίο είναι υποψήφιος και ο 45χρονος Φίνιξ.

Ο Χιθ Λέτζερ, που άφησε ιστορία ως Joker, πέθανε το 2008 σε ηλικία μόλις 28 ετών. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν στις 22 Ιανουαρίου 2008. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από την ταυτόχρονη κατάποση παυσίπονων, αγχολυτικών και υπνωτικών χαπιών και θεωρήθηκε ατύχημα και όχι αυτοκτονία ή θάνατος από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, όπως έδειχναν οι αρχικές ενδείξεις. Κατά την ομιλία του ο Joaquin Phoenix στα χθεσινά SAG Awards, είπε: «Πραγματικά, στηρίζομαι στους ώμους του αγαπημένου μου ηθοποιού, Χιθ Λέτζερ».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: CBR.COM

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις