Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα: «Αυτά συμβαίνουν όταν ο διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει πτυχίο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα: «Αυτά συμβαίνουν όταν ο διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει πτυχίο»

Κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα: «Εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Επιτελικό κράτος της Δεξιάς», λέει η Κουμουνδούρου.

Κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα: Σε σκληρή δήλωση για τις τουρκικές κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας προέβη ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης. Οι κυβερνοεπιθέσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα το «επιτελικό κράτος» της Δεξιάς, αναφέρει ο κ. Κάτσης, σημειώνοντας ότι «αυτά συμβαίνουν, όταν στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής χωρίς πτυχίο και η Γενική Δ/νση Κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ακόμη αστελέχωτη».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν μαζικά ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα, εκθέτει ανεπανόρθωτα το “Επιτελικό κράτος” της Δεξιάς.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακάκης και ο Διοικητής της ΕΥΠ, υπαγόμενοι και οι δύο απευθείας στον κ. Μητσοτάκη, άφησαν τη χώρα απροστάτευτη, προκαλώντας στους πολίτες ανασφάλεια για τις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Αυτά συμβαίνουν, όταν στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής χωρίς πτυχίο και η Γενική Δ/νση Κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ακόμη αστελέχωτη.

Τόσο “έτοιμη” ήταν τελικά η Κυβέρνηση Μητσοτακη;

Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για το τι συνέβη.»

Απάντηση στην Τουρκία

Στο στόχαστρο των Anonymous Greece βρέθηκαν τούρκικες ιστοσελίδες. Οι Anonymous Greece προέβησαν σε αυτό το «χτύπημα» ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας από Τούρκους χάκερ.

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες, έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούργια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Η λίστα με τα sites που χτυπήθηκαν είναι η ακόλουθη:

1. 112 Emergency Call number

2. Sabah Email Service

3. Hurriyer Email Service

4. 112 Emrgency Email Service

5. Turkish Police ( EGM ) Email Service

6. Saglik Email service

7. Ekonomi Email service

8. Enerji Email service

9. SIP-VOIP of Turkish Enerji

10. MIT Email service

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις