Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μια “κρίσιμη ανακοίνωση” στις 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μια “κρίσιμη ανακοίνωση” στις 7

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού δεν είναι γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι αφορούν το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διάγγελμα στις 19:00. Το διάγγελμα θα γίνει μέσω ΕΡΤ. Όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να ανακοινώσει το όνομα που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και τίποτε δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Το πρωί, η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το αποψινό βράδυ» έλεγε κυβερνητική πηγή, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις. Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή την ορκωμοσία των Νότη Μηταράκη και Γιώργου Κουμουτσάκου στο νεοσυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ωστόσο οι δύο άνδρες δεν είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία, όπως έλεγαν ορισμένες πληροφορίες πριν την ορκωμοσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναχωρεί αύριο Πέμπτη για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία και προφανώς κρίθηκε άκομψο να ανακοινωθεί το όνομα που προτείνει η ΝΔ, εν τη απουσία του και μάλιστα στο εξωτερικό.

Η ονοματολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και θεωρείται ότι βλάπτει τη διαδικασία και το αξίωμα, αλλά και δεν κρίνεται σωστό για τον νυν Πρόεδρο. Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι θα προηγηθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου την επόμενη Τετάρτη, τελικά οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ως ορόσημο πλέον μπαίνει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που έγινε τη Δευτέρα. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «το οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό», συμπληρώνοντας ότι «έχει την πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός και θα ανακοινώσει το όνομα στο χρονικό διάστημα των επόμενων ημερών, όποτε κρίνει ο ίδιος σκόπιμο».

Ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον Παυλόπουλο πριν από τις ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πριν προβεί στην ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου που θα προτείνει στη Βουλή, θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα τον ενημερώσει για την απόφασή του και τι τον οδήγησε στη μη ανανέωση της δικής του θητείας. Σε καμία περίπτωση, σημειώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως είναι φανερό, ο κύβος ερρίφθη και ο κ. Παυλόπουλος δεν θα βρίσκεται για την επόμενη πενταετία στην Ηρώδου Αττικού. Μένει να δούμε τι θα ανακοινωθεί…

Δείτε ακόμη

Οργή ΣΥΡΙΖΑ με Μπογδάνο – Μπλέκει ξανά την Κουμουνδούρου με τον Παπαδήμο

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha την Πέμπτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις