Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη Κουκάκι: Τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων – Μπογιές, βενζίνη, χλωρίνη και τσιμεντόλιθοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Κουκάκι: Τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων – Μπογιές, βενζίνη, χλωρίνη και τσιμεντόλιθοι

Κατάληψη Κουκάκι: Οι καταληψίες φαίνεται πως ήταν καλά προετοιμασμένοι τόσο για τις ανακαταλήψεις των κτιρίων, όσο και για τη μάχη που θα ακολουθούσε.

Κατάληψη Κουκάκι: Οι ανακαταλήψεις κτιρίων στο Κουκάκι φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένες και προετοιμασμένες από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήταν έτοιμοι και εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς. Οι αντιεξουσιαστές το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στο Κουκάκι, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και κινήθηκαν προς τα κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου. Όταν έφτασαν στα κτίρια, τα οποία είχαν σφραγιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από 24 ημέρες ανέβηκαν με σκάλες, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους στα παράθυρα και στη συνέχεια πέρασαν μπήκαν μέσα.

Οι καταληψίες ήταν καλά προετοιμασμένοι τόσο για τις ανακαταλήψεις των κτιρίων, όσο και για τη μάχη που θα ακολουθούσε με την αστυνομία. Οι εικόνες και τα βίντεο από το Κουκάκι κατέγραψαν τα πολεμοφόδια που είχαν στη διάθεσή τους οι καταληψίες. Πέτρες, ξύλα, οικοσυσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και ό,τι άλλο υπήρχε μέσα στα κτίρια στο Κουκάκι, οι αντιεξουσιαστές τα πέταξαν στους αστυνομικούς. Μάλιστα στα πολεμοφόδια τους προστέθηκαν και οι τσιμεντόλιθοι που έως τότε σφράγιζαν τα παράθυρα των κτιρίων. Παράλληλα, όπως αναφέρουν από την αστυνομία οι κουκουλοφόροι φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι για τουλάχιστον πολύωρη παραμονή στα κτίρια, αφού είχαν πάρει μαζί τους «ξηρά τροφή», τρόφιμα και νερό.

Εξοργιστικά βίντεο (Πατήστε πάνω)

Είχαν αμπαρωθεί στα κτίρια

Με την είσοδό τους οι κουκουλοφόροι στα κτίρια στο Κουκάκι ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες «οχύρωσης» των κτιρίων, καθώς τοποθέτησαν φραγμού» και εμπόδια με οικοσυσκευές και άλλα αντικείμενα για δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την είσοδο των αστυνομικών των ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ στα κτίρια. Τελικά οι αστυνομικοί εισήλθαν στα κτίρια και προχώρησαν στην απομάκρυνση των καταληψιών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η 16χρονη κόρη γνωστού ηθοποιού.

Βίντεο από drone
Δείτε ακόμη:

“Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Ελαιοχρωματιστές είμαστε;” – Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις