Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουκάκι επεισόδια: Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ – “Ελαιοχρωματιστές είμαστε;”
ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι επεισόδια: Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ – “Ελαιοχρωματιστές είμαστε;”

Κουκάκι επεισόδια: Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αθήνας επισκέφθηκαν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Κουκάκι επεισόδια: Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ έχουν προκαλέσει οι εικόνες βίας που καταγράφηκαν κατά την εκκένωση των δυο καταλήψεων στο Κουκάκι. Τα βίντεο – ντοκουμέντα από το Κουκάκι αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια τις συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές κατά τις οποίες τραυματίστηκαν -ελαφρά- έξι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας οι έξι τραυματίες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, από την επιχείρηση στο Κουκάκι, διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αθήνας επισκέφθηκαν τους τραυματίες στο νοσοκομείο και προέβησαν στην εξής ανάρτηση για τα συμβάντα στο Κουκάκι: «Αστυνομικοί είμαστε ή ελαιοχρωματιστές; Ενδιαφέρθηκε κανείς για την σωματική ακεραιότητα των ενεργούντων συναδέλφων ; Αυτό δεν θα περάσει έτσι…». Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 20 συλληφθέντων αντιεξουσιαστών από το Κουκάκι ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος.

Bίντεο – ντοκουμέντο: Αναρχικοί πετούν με μίσος πέτρες και τσιμεντόλιθους στα ΜΑΤ – Πατήστε πάνω

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για «δολοφονική απόπειρα κατά εργαζομένων»

Για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι το Σάββατο με τις ανακαταλήψεις κτιρίων, τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας. Ο κ. Ντούμας έκανε λόγο για «δολοφονική απόπειρα κατά εργαζομένων». Παράλληλα σχολίασε καυστικά ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν καταδίκασε τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών. «Δεν έπρεπε να υπάρχει καταδίκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε.

Τέλος ο κ. Ντούμας έθεσε και το θέμα της αναπροσαρμογής του ποινικού κώδικα. «Αν η δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποτρέψει τα άτομα αυτά ή να τους υποχρεώσει να πληρώσουν από το να κάνουν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες. Εάν δεν έχουν γιάφκες να κρύβουν τα πρόσωπά τους δεν μπορούν να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις. Γι’ αυτό θα ανακαταλαμβάνουν τα κτήρια αν η δικαιοσύνη δεν τους τιμωρεί. Αλλιώς να υπάρξει αναπροσαρμογή του ποινικού κώδικα γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ με αυτό και θα γίνει το γεφύρι της Άρτας».

Κουκάκι: Το σχέδιο των αντιεξουσιαστών και η επόμενη μέρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις