Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

02

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 13η σύνταξη 2020: Δεν υπάρχουν χρήματα, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13η σύνταξη 2020: Δεν υπάρχουν χρήματα, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

13η σύνταξη 2020: Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 13 σύνταξη.

13η σύνταξη 2020: Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ καθώς και τις δράσεις της κυβέρνησης για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Open. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς. Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς για αν το επίδομα υπάρχει περίπτωση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για για ακραία μεροληψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των λίγων.

«Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις