Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυρά Ρηνιώ Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρά Ρηνιώ Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό

Κυρά Ρηνιώ Κίναρος: Δείτε το Super Puma να προσπαθεί να φτάσει πάνω από το σπίτι της γυναίκας υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κυρά Ρηνιώ Κίναρος: Βίντεο από την επιχείρηση για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, της κυρίας Ρηνιώς έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στα καρέ του βίντεο διακρίνεται το Super Puma να προσπαθεί να φτάσει πάνω από το σπίτι της 74χρονης γυναίκας υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο η γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της και κάνει νόημα στους διασώστες ότι όλα είναι καλά.

Υπενθυμίζεται ότι για τρεις ημέρες είχε χαθεί η επικοινωνία μαζί της, με αποτέλεσμα οι δικοί της άνθρωποι να ανησυχήσουν. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, λόγω της κακοκαιρίας, υπήρχε βλάβη στην τηλεφωνική σύνδεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την εντοπίσουν. Μάλιστα όταν οι διασώστες τις είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότησης και στις τηλεπικοινωνίες στη νησίδα αυτή αρνήθηκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την στιγμή που διασώστες προσεγγίζουν την Κίναρο και καταφέρνουν να εντοπίσουν την 74χρονη κυρία Ρηνιώς.

Κίναρος: Τι λέει η κόρη της

Η κόρη της, Ακάνθη Κατσουτόρχη σημείωσε πως ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο νησί από την κακοκαιρία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της ότι θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Η ίδια, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, για το ότι έστειλε ελικόπτερο ώστε να εντοπιστεί τη μητέρα της. Τέλος, αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος φόβος της μητέρας της είναι «να μείνει χωρίς ρεύμα».

Κίναρος: Θα παραμείνει στην Κίναρο η κυρά Ρηνιώ

Πάντως μετά από όλη την περιπέτεια η 74χρονη κυρά Ρηνιώ δεν φαίνεται να πτοήθηκε, αφού όπως έγινε γνωστό θα συνεχίσει να ζει κανονικά στην Κίναρο. Η Κίναρος βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Εχει έκταση 4,577 στρέμματα και διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου, αν και ιστορικά και περιουσιακά ανήκει στην κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού.

Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα. Αποτελεί επίσης σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς το νησί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου (Larus audouinii) και του Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις