Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανήλικοι διακινητές: Ανήλικος αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράτυπους μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι διακινητές: Ανήλικος αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράτυπους μετανάστες

Ανήλικοι διακινητές: Μέχρι και 15χρονους χωρίς γνώσεις οδήγησης βάζουν στο τιμόνι οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ανήλικοι διακινητές: Δραματική επιβεβαίωση πρόσφατου αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της Alpha freepress για τον θανάσιμο κίνδυνο, που υποκρύπτουν, πλέον, οι μεταφορές παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, εξ αιτίας των αθρόων συλλήψεων οδηγών οχημάτων από την ελληνική συνοριοφυλακή. Αδίστακτοι εγκέφαλοι κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης, έφθασαν στο σημείο να βάζουν στη θέση του οδηγού, ανήλικους αλλοδαπούς οι οποίοι, χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις οδήγησης, αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής να μεταφέρουν κρυμμένους παράτυπους μετανάστες, αποτελώντας κίνδυνο–θάνατο τόσο για τους μεταφερόμενους, όσο και για ανύποπτους οδηγούς.

Στην επαρχιακή Οδό Πέπλου-Κήπων, λοιπόν, αστυνομικοί του Τμήματος Τυχερού της Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 15χρονο(!), ο οποίος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 15χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ανήλικοι διακινητές: Χωρίς γνώσεις οδήγησης

Σημειώνεται, από την Αστυνομία, ότι ο 15χρονος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, όπως παρατηρείται βέβαια και με δεκάδες άλλους, ενήλικες οδηγούς που χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα. Υπενθυμίζεται τι αποκάλυπτε το ρεπορτάζ της Alphafreepress, στις 9 Δεκεμβρίου: «Κίνδυνος-θάνατος τόσο για τους μεταφερόμενους όσο και άλλους ανύποπτους οδηγούς, αποδεικνύονται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο μέλη κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μεταναστών. Όπως προκύπτει από την έρευνα των υποθέσεων από την Αστυνομία στη μεθόριο, οι περισσότεροι μπαίνουν τη θέση του οδηγού των οχημάτων, χωρίς να διαθέτουν καν άδεια οδήγησης, χωρίς δηλαδή καλή γνώση του αντικειμένου. Έτσι, είναι συχνές οι ανατροπές των οχημάτων όπου στοιβάζονται οι παράτυποι μετανάστες που ζουν σε διαρκή κίνδυνο και πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματισθεί σοβαρά».

Καρφώθηκε σε πινακίδα

Η άκρως ανησυχητική διαπίστωση είχε παρατεθεί, όταν όχημα που οδηγούσε διακινητής -ένας από τους πολλούς- καρφώθηκε σε μεγάλη πληροφοριακή πινακίδα, λόγω των αδέξιων χειρισμών του ίδιου. Άλλο όχημα, που οδηγούσε διακινητής χωρίς γνώσεις, μπήκε με ταχύτητα, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Διακίνηση στην αλλαγή του χρόνου

Τώρα, μέσα σε πολικές θερμοκρασίες, τις ώρες της αλλαγής του χρόνου, στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν, πλην τους 15χρονου, άλλοι δύο διακινητές, ένας 26χρονος ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Διαλαμπής, αστυνομικοί της Ροδόπης, συνέλαβαν 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σπείρα χτυπούσε αυτοκίνητα σε Μέγαρα, Μάνδρα και Περιστέρι

Ανήλικοι διακινητές: Στην Εθνική Κομοτηνής-Ξάνθης

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί της Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στον οικισμό Κεσσάνης, όπου προσέκρουσε σε κάγκελα περίφραξης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Κλεμμένο από την Αττική το όχημα

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 9-12-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα. Σημειώνεται επίσης ότι ο 29χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πάτρα: Προφυλακίστηκε αστυνομικός για υπεξαίρεση 400.000€
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις