Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Λιβύη: Η Ρωσία αντιδρά στην αποστολή στρατευμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Λιβύη: Η Ρωσία αντιδρά στην αποστολή στρατευμάτων

Ερντογάν Λιβύη: «Η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερντογάν ΛιβύηΤην αντίθεσή της στις εξαγγελίες Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη τής κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της Ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, εξέφρασε η Ρωσία, μέσω του εκπροσώπου του Βλαντιμίρ Πούτιν.«Η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης αλλά οι προσπάθειες τρίτων χωρών να βρεθεί μια ευθεία λύση στο πρόβλημα και να βοηθηθούν οι δύο πλευρές είναι πάντα ευπρόσδεκτη» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί για την κατάσταση στη Λιβύη και είναι υπέρ της εύρεσης μιας ειρηνικής λύσης το συντομότερο δυνατόν. Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις επομενες ημέρες ο Πεσκόφ απάντησε ότι κάτι τέτοιο για την ώρα δεν έχει σχεδιαστεί αλλά αν αυτό κριθεί απαραίτητο οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου ανέφεραν τα εξής: «Εμείς στηρίζουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους. Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου, στις 7 Ιανουαρίου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ελληνοτουρκική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις