Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Nord Stream 2 αγωγός: Βάζει φρένο ο Τραμπ – Σφοδρή αντίδραση Ρωσίας
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΕ

Nord Stream 2 αγωγός: Βάζει φρένο ο Τραμπ – Σφοδρή αντίδραση Ρωσίας

Nord Stream 2 αγωγός: Επιβολή κυρώσεων σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2.

Nord Stream 2 αγωγός: Σφοδρή αντίδραση από τη Ρωσία στην απόφαση του Τραμπ να βάλει φρένο στον αγωγό Nord Stream 2. «Οι ΗΠΑ εμποδίζουν άλλες χώρες να αναπτύξουν την οικονομία τους επιβάλλοντάς τους κυρώσεις», κατήγγειλε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα και συνέχισε:«Μια χώρα που έχει χρέος 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εμποδίζει χώρες με υγιές αξιόχρεο να αναπτύξουν τον τομέα της πραγματικής τους οικονομίας!». Η εκπρόσωπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε έντονα την «αμερικανική ιδεολογία που δεν αντέχει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα», όπως υποστήριξε.

«Σε λίγο θα ζητήσουν να σταματήσουμε να αναπνέουμε», ήταν το καυστικό σχόλιο της κ. Ζαχάροβα.  Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε κι έκανε έτσι νόμο του κράτους σχέδιο νόμου που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος έχει σκοπό να αυξήσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που μεταφέρονται απευθείας στη Γερμανία.

Aντιδράσεις Ρωσίας και Γερμανίας

Η Μόσχα και το Βερολίνο έχουν ήδη καταδικάσει έντονα τις κυρώσεις καθώς τα μέτρα αυτά διένυαν τη διαδρομή τους στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να προειδοποιεί πως θα υπάρξουν αντίποινα. «Παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», χαρακτήρισε, σήμερα, η κυβέρνηση της Γερμανίας την απόφαση των ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτές τις κυρώσεις τις οποίες δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει. Επηρεάζουν τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές εταιρείες και αποτελούν παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε η Ούρλικε Ντέμερ εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε σήμερα την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον των εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2. «Επί της αρχής η ΕΕ είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών που επιδίδονται σε νόμιμες δραστηριότητες», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις