Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Γενεύη: Συνάντηση με τον Γκουτέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Γενεύη: Συνάντηση με τον Γκουτέρες

Δένδιας Γενεύη: Οι συνομιλίες του Έλληνας υπουργού με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Κυπριακό.

Δένδιας ΓενεύηΤετ α τετ με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει αύριο στη Γενεύη ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι συνομιλίες του Έλληνας υπουργού με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Κυπριακό. Από την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις, ξεκινώντας από τη Σαουδική Αραβία (Ριάντ, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου), συνεχίζοντας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αμπού Ντάμπι, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου) και κλείνοντας με την Ιορδανία (Αμμάν, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου). Σε όλες τις επισκέψεις ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του με θέμα τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα. Μάλιστα, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έθιξε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της σημερινής Ολομέλειας της Βουλής.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την «πλέον πολύπλοκη κατάσταση των τελευταίων ετών» στο διεθνές περιβάλλον, για «κλιμάκωση της έντασης από τους εξ ανατολών γείτονες» σε πρωτοφανή επίπεδα, την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, αλλά και την διπλωματικά ισχυροποιούμενη θέση της χώρας. «Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων συνεχίζουμε να προτάσσουμε την πολιτική του διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική η οποία στηρίζεται στις αρχές καλής γειτονίας, στο σεβασμό διεθνούς δικαίου και δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου, μονομερείς ενέργειες. «Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του βαλκάνιου καβγατζή» είπε σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «εξελίσσεται διπλωματική εκστρατεία για τη στήριξη των συμμάχων και των εταίρων μας», ενώ παράλληλα κάλεσε την Άγκυρα να συνειδητοποιήσει ότι «η παραβατικότητα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα, την διεθνή απομόνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις