Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ράμα ΕΜΑΚ: Ο Αλβανός πρωθυπουργός παρασημοφόρησε την ελληνική αποστολή
ΚΟΣΜΟΣ

Ράμα ΕΜΑΚ: Ο Αλβανός πρωθυπουργός παρασημοφόρησε την ελληνική αποστολή

Ράμα ΕΜΑΚ: Παρασημοφόρησε με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση τα σωστικά συνεργεία που έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτιρίων από τον σεισμό.

Ράμα ΕΜΑΚ: Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ξένων χωρών για οικονομική συμπαράσταση με στόχο την επούλωση των ζημιών από το φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, κάλεσε σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διπλωματικό σώμα διαπιστευμένο στα Τίρανα. Αυτή τη φορά για να παρασημοφορήσει με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση τα σωστικά συνεργεία που έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτιρίων από τον σεισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο για την ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Αλβανία θα ξεπεράσει σύντομα τις συνέπειας του σεισμού. Επίσης, μετά την ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού σημειώνεται ότι από την Τετάρτη δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι σε μαζικούς καταυλισμούς. Σήμερα Παρασκευή αναχωρούν από την Αλβανία και τα δύο ελληνικά στρατιωτικά μαγειρεία, τα οποία επί δέκα ημέρες προσέφεραν 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα σε σεισμόπληκτους πρώτα στο Δυρράχιο και μετά στη Μάνζα, λίγο έξω από τα Τίρανα.

Ράμα ΕΜΑΚ: Ελπίζω κάποια στιγμή να μοιάσουμε στους Έλληνες

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον Ελληνικό λαό και στους «φίλους του», τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, «για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό». «Θαύμασα», είπε, «τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω», πρόσθεσε, «κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις