Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη σε κτίριο Μπλάνκενμπουργκ: Δεκάδες τραυματίες στην Ανατολική Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε κτίριο Μπλάνκενμπουργκ: Δεκάδες τραυματίες στην Ανατολική Γερμανία

Έκρηξη σε κτίριο Μπλάνκενμπουργκ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς όμως η αστυνομία κάνει λόγο για  25  τραυματίες.

Έκρηξη σε κτίριο ΜπλάνκενμπουργκΜια ιδιαίτερα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυώροφο κτίριο στην Ανατολική Γερμανία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς όμως η αστυνομία κάνει λόγο για  25  τραυματίες.  Ωστόσο, οι αρχές επισημαίνουν ότι αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε πενταόροφο κτίριο στην πόλη  Μπλανκενμπούργκ όπου κατοικούν περίπου 22.000 άνθρωποι.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν στα συντρίμμια 160 διασώστες ανάμεσά τους πυροσβέστες και νοσηλευτές. Την ίδια ώρα ελικόπτερα έχουν σηκωθεί στον αέρα προκειμένου να διακομιστούν, εγκαίρως,  στα νοσοκομεία οι τραυματίες. Να σημειωθεί πως οι Αρχές εκκένωσαν αμέσως το κτίριο αλλά κι ένα νηπιαγωγείο κι ένα σχολείο που βρίσκονται κοντά. Η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής, ενώ δεν διασαφήνισε την αιτία της έκρηξης. Σύμφωνα επίσης με την αστυνομία, το συγκρότημα εκκενώθηκε, ενώ εκεί στεγάζεται μεταξύ άλλων ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις