Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία Λιβύη μνημόνιο: Ο Φατίχ Ντονμέζ για τη συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία Λιβύη μνημόνιο: Ο Φατίχ Ντονμέζ για τη συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία Λιβύη μνημόνιο: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Τουρκία Λιβύη μνημόνιο: Το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας ανεβάζει ακόμα περισσότερο ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, με αφορμή το θέμα της επίμαχης συμφωνίας. «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες, γεωτρήσεις ή δραστηριότητες παραγωγής στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός. Σε συνέντευξή του στη Daily Sabah, ο Ντονμέζ υποστηρίζει ότι η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση που είναι αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε χώρα με απέναντι ακτές με τη Λιβύη. Η συμφωνία είναι εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι τίποτα άλλο από μία ανώφελη προσπάθεια. Δεν υπάρχει κενό για το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αντιρρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία μεγιστοποίησε την σφαίρα εξουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ντονμέζ επιβεβαίωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας θα συνεχιστούν και με τρίτο γεωτρύπανο όχι στη Μεσόγειο αλλά στη Μαύρη Θάλασσα και ίσως και σε διεθνή ύδατα, ενώ πρόσθεσε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία σχεδιάζει άλλες πέντε γεωτρήσεις. Όλα αυτά ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις