Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύνοδος κορυφής 2019: Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν απλώνοντας πανό έξω από το κτήριο
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής 2019: Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν απλώνοντας πανό έξω από το κτήριο

Σύνοδος κορυφής 2019: Η βελγική αστυνομία τους απομάκρυνε.

Σύνοδος κορυφής 2019: Η βελγική αστυνομία απομάκρυνε από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες περί τους 30 ακτιβιστές της Greenpeace οι οποίοι το είχαν καταλάβει νωρίτερα έχοντας χρησιμοποιήσει ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα για να ξεγελάσουν την ασφάλεια του κτηρίου. Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στην μεταλλική πρόσοψη του κτηρίου Europa, της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη». Χρησιμοποίησαν μάλιστα εφέ για να δώσουν την εντύπωση ότι το κτήριο φλέγεται.

Πριν από τη λήξη της κατάληψης, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες της συνόδου κορυφής είναι πιθανόν να μεταφερθούν στο γειτονικό κτήριο Justus Lipsus. Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλών έστησε δύο μεγάλες σκάλες για να επιτρέψει στους αστυνομικούς να σκαρφαλώσουν στην πρόσοψη του κτηρίου και να συλλάβουν τους Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς ακτιβιστές της Greenpeace. «Κάναμε το καθήκον μας», δήλωσε ικανοποιημένη η Λόρα Ούλμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης, μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης.

Σύνοδος κορυφής 2019: Δείτε βίντεο την στιγμή που έχουν απλώσει το πανό

Σύνοδος κορυφής 2019: Το θέμα της κλιματικής κρίσης

Η Σύνοδος των 28, θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/12) με συζήτηση για τα συμπεράσματα σχετικά της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα συζητηθεί η κλιματική κρίση, συζήτηση την οποία χρωματίζει η ανάδειξη από το Time της Γκρέτα Τούνμπεργκ ως προσώπου της χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις