Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Banksy Χριστούγεννα: Η επιστροφή του street artist στο Μπέρμιγκχαμ (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Banksy Χριστούγεννα: Η επιστροφή του street artist στο Μπέρμιγκχαμ (vid)

Banksy Χριστούγεννα: Ο street artist αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει το installation του στην πόλη του Μπέρμιγκχαμ ενόψει των γιορτών.

Banksy Χριστούγεννα: Νέο installation του street artist Banksy την Δευτέρα 9/12 στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, το “κομμάτι| του, έκανε την εμφάνιση του στην πόλη του Μπέρμιγκχαμ. Τo όνομά του και τα έργα του είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη. Η ταυτότητά του όμως όχι. Ο Banksy, ο πιο γνωστός street artist, έχει καταφέρει να περνάει μέσα από τα έργα του ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Η δύναμη της τέχνης του έχει αποδειχθεί τεράστια και η απήχησή της ακόμη πιο μεγάλη. Ενώ, τα τελευταία χρόνια είναι πολύ αραιά η δράση του, ο Banksy αυτά τα Χριστούγεννα, επέλεξε να επέμβει και πάλι καλλιτεχνικά. Ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με ένα εορταστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα: To χριστουγεννιάτικο grafitti του έρχεται από το Μπέρμιγκχαμ μια πόλη με πάρα πολλούς αστέγους στους δρόμους της.

Το timing δεν είναι καθόλου τυχαίo: εορταστική περίοδος και εκλογές την Πέμπτη στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Βanksy λοιπόν “πάτησε” τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη στον τοίχο. Ωστόσο, αντί για έλκηθρο έδειχνε να “σέρνουν” το παγκάκι ενός αστέγου. Ο πρωταγωνιστής του σχετικού βίντεο είναι ο Ryan, ένας άστεγος ο οποίος ζει στο παγκάκι το οποίο επιχειρούν οι τάρανδοι μάταια να απογειώσουν υπό τους ήχους του “I’ll Be Home for Christmas” («Θα είμαι σπίτι για τα Χριστούγεννα»). Η χρήση του τραγουδιού είναι φανερά ειρωνική. Στη λεζάντα ο Banksy έγραψε: «Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ. Στα 20 λεπτά που κινηματογραφήσαμε τον Ryan σε αυτό το παγκάκι, οι περαστικοί τού έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα – χωρίς τον ίδιο να ζητάει τίποτα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις