Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές Ηλεία: Διάρρηξη σπιτιού – Εφιαλτικές στιγμές για τον 86χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές Ηλεία: Διάρρηξη σπιτιού – Εφιαλτικές στιγμές για τον 86χρονο

Ληστές Ηλεία: Ο γιος του θύματος κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα».

Ληστές Ηλεία: Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ του Σαββάτου ο 86χρονος Δημήτρης Κατσιγιάννης στο Λαντζόι Ηλείας, όταν δύο ληστές παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του και κατευθύνθηκαν προς το δωμάτιό του. Ο ηλικιωμένος είχε ήδη κοιμηθεί και ακούγοντας κάποιον θόρυβο ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο κουκουλοφόρους αγνώστους. Ο ένας εκ των ληστών προσπαθούσε να κρατήσει στο κρεβάτι τον 86χρονο και του είχε τοποθετήσει ένας μαξιλάρι στο πρόσωπο, ώστε να μη βλέπει τι κάνουν. Ο δεύτερος ληστής άνοιξε το κομοδίνο και άρπαξε το «κομπόδεμα ζωής» του ηλικιωμένου, το συνολικό ύψους του οποίου είναι περίπου 5.000 ευρώ.

Απόδειξη ότι οι κινήσεις των ληστών ήταν μελετημένες από πριν, είναι το γεγονός πως κατά τη φυγή τους από το σπίτι φρόντισαν να αποσυνδέσουν τα τηλέφωνα ώστε ο 86χρονος να μην μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν και έτσι να καταφέρουν να κερδίσουν τον χρόνο που χρειάζονταν προκειμένου να ξεφύγουν. Ο άτυχος άνδρας μόλις κατάφερε να απελευθερωθεί και να βρει το κουράγιο να σηκωθεί, κάλεσε βοήθεια και ακούγοντάς τον ένας γείτονάς του επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό.

Ληστές Ηλεία: Η στιγμή της ληστείας

Το… οργανωμένο έγκλημα

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι αφού έμαθαν όσα συνέβησαν από τον ηλικιωμένο άνδρα, ξεκίνησαν άμεσα την έρευνά τους προκειμένου να εντοπίσουν τους δυο δράστες. Στο σημείο βρέθηκε εσπευσμένα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας για να του προσφερθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες. Τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν οι δυο δράστες εντός του σπιτιού του 86χρονου, εκμυστηρεύτηκε στον φακό της εφημ. «Πατρίς» ο γιος του 86χρονου Θεμιστοκλής Κατσιγιάννης.

Όπως ανέφερε, οι ληστές αρχικά προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας στην πίσω πλευρά του σπιτιού, ωστόσο οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην παραβίασή του τους οδήγησαν στο παράθυρο του καθιστικού, το άνοιγμα του οποίου όπως φάνηκε ήταν πιο εύκολο. Ο κ. Θεμιστοκλής ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ειδοποιήθηκε άμεσα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας περίπου στις 00:45 για είσοδο ληστών στο σπίτι του πατέρα του, από τον οποίο πήραν κάθε οικονομία που είχε στην άκρη για το γιό του και τον χτύπησαν. Κατά την επιστροφή του στον Πύργο, ο γιος του άτυχου άνδρα πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου αντίκρισε τον πατέρα του χτυπημένο και με αρκετά σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του λόγω της όλης ταλαιπωρίας που υπέστη.

Η δράση της αστυνομίας

Στον τρόπο με τον οποίο εισήλθαν στο σπίτι και πως κινήθηκαν εντός αυτού, μιας και δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση πέραν του υπνοδωματίου του πατέρα του, στάθηκε ο Θεμιστοκλής Κατσιγιάννης. Με έκδηλη την αναστάτωση και τη στεναχώρια για όσα βίωσε ο πατέρας του στα χέρια των δύο ληστών, ανέφερε: «Πιστεύω ότι αυτοί που μπήκαν στο σπίτι ήξεραν ακριβώς που θα κινηθούν και πως. Ήταν οργανωμένοι. Είναι κρίμα σε ανθρώπους που ζουν μόνοι να τους μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο και ειδικά σε έναν άνθρωπο που έχει προβλήματα υγείας. Είναι λυπηρό να χτυπούν μοναχικούς ανθρώπους, παίρνοντάς τους πενιχρές οικονομίες που μπορεί να έχουν μαζέψει με πολύ κόπο και ιδρώτα».

Ταυτόχρονα, θέλησε να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση του Πύργου που έπραξε τα δέοντα και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, όχι μόνο για την περίπτωση του πατέρα του αλλά και για άλλους ανθρώπους που έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις και έχουν πέσει θύματα ληστείας.  Ωστόσο, το περιστατικό αυτό δεν ήταν το πρώτο που συνέβη στον κ. Δημήτρη. Σύμφωνα με τον γιο του, πρόκειται για την τέταρτη φορά που πέφτουν θύματα ληστείας σε διάστημα 14 χρόνων, εκτιμώντας πως πλέον ότι γίνεται είναι στοχευμένο αφού φαίνεται πως γνωρίζουν ότι ο 86χρονος ζει μόνος του για χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της κοινότητας Λαντζοΐου, πλησίον της εκκλησίας, με τους δράστες πιθανόν να έχουν εξετάσει ποιοι μένουν μόνοι τους και ποιοι με οικογένειες πριν «χτυπήσουν». Επιπλέον, τη στιγμή της ληστείας γινόταν παράλληλα στο κέντρο της αγοράς του χωριού γιορτή, την οποία πιθανότατα εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν τη δουλειά τους. Ο κ. Θεμιστοκλής εκτιμά πως το διάστημα που χρειάστηκαν δεν πρέπει να ξεπέρασε τα δυο λεπτά, αφού όλα ήταν μελετημένα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις