Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Πως ήταν το 1960
PLUS

Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Πως ήταν το 1960

Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Ρετρό εικόνες μιας άλλης εποχής, πιο αθώας, πιο ρομαντικής, αλλά με την ατμόσφαιρα εξίσου γιορτινή, στην Αθήνα.

Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Είστε έτοιμοι για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι μέσα στο χρόνο; Οι γιορτές τις προηγούμενες δεκαετίες απέπνεαν μια άλλη γοητεία πιο αυθεντική και άρτια σε σχέση με τη σημερινή εποχή.

Αθήνα τη δεκαετία του ’60. Τα Χριστούγεννα στην πόλη είναι απλωμένα καλάθια πλανόδιων από την Αιόλου ως την Αθηνάς και από το Μοναστηράκι ως τα Χαυτεία. Είναι πινακίδες από νέον στους δρόμους και αυτοκίνητα να γεμίζουν τους δρόμους της Σταδίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Μοναδικές ρετρό εικόνες από μια άλλη, μοναδική Αθήνα

Οι λαχειοπώληδες να εργάζονται νυχθημερόν διαλαλώντας την πραμάτεια τους, το πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο έξω από το θρυλικό μαγαζί του Μπακάκου στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο στο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα παλιά Χριστούγεννα: Οι δρόμοι μοσχομύριζαν με τα παραδοσιακά γλυκά

Ένα από τα γνωστότερα γλυκά που φτιάχνουν οι νοικοκυρές την περίοδο των γιορτών είναι οι κουραμπιέδες. Παλαιότερα το παραδοσιακό γλύκισμα με την άχνη κόστιζε στους νοικοκυραίους 80 δραχμές η οκά.

Από τη Βαρβάκειο και το Λαμπρόπουλο μέχρι το Μινιόν και το Δραγώνα η παλιά Αθήνα είχε λάμψη, ωραίες μυρωδιές και ζεστασιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις