Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η ενημέρωση του πρωθυπουργού στον Αναστασιάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η ενημέρωση του πρωθυπουργού στον Αναστασιάδη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη το μνημόνιο συνεννόησης.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τη συνάντησή που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις συζητήσεις που είχε με τον Ερντογάν, καθώς και για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Στην συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Αθήνα και Άγκυρα συνομίλησαν σε καλό κλίμα στο Λονδίνο, ωστόσο οι διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων, με τελευταία την συμφωνία με την Λιβύη, όπου χθες ψηφίστηκε στην Άγκυρα με συντριπτική πλειοψηφία.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη το μνημόνιο συνεννόησης, που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Τουρκίας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέσθηκε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μνημόνιο εγκρίθηκε με 293 ψήφους. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eρντογάν για πιέσεις Ευρωπαίων

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος στην τετραμερή με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στις πιέσεις των Ευρωπαίων να μάθουν λεπτομέρειες για τα μνημόνια συνεργασίας Τουρκίας και Λιβύης. Όπως είπε, ρώτησε την Γαλλία η οποία επέμενε παρά τις διευκρινίσεις του ίδιου, «γιατί επιμένει τόσο τη στιγμή που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις