Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απέλαση πρέσβη Λιβύης: Η αντίδραση Τσαβούσογλου για το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης
ΚΟΣΜΟΣ

Απέλαση πρέσβη Λιβύης: Η αντίδραση Τσαβούσογλου για το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης

Απέλαση πρέσβη Λιβύης: Υπενθυμίζεται ότι η απέλαση του πρέσβη από τη Λιβύη έγινε λόγω της άρνησης του ίδιου να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Απέλαση πρέσβη ΛιβύηςΤην αντίδρασή του στην είδηση της απέλασης του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα σχολίασε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διατηρώντας ενεργό το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι η απέλαση του πρέσβη από τη Λιβύη έγινε λόγω της άρνησης του ίδιου να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη, έχοντας λάβει προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Κάτι τέτοιο δε συνέβη όποτε η εξέλιξη ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

«Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τη συμφωνία θα έπρεπε να την πάρει από μας, καθώς είναι μια νόμιμη συμφωνία. Μπορούμε να συνάψουμε διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο, με την εξαίρεση των Ελληνοκυπρίων. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή. Όμως όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις