Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζέραρντ γκολ Ολυμπιακός: O «Stevie G» θυμάται ακόμα το τέρμα κόντρα στους ερυθρόλευκους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζέραρντ γκολ Ολυμπιακός: O «Stevie G» θυμάται ακόμα το τέρμα κόντρα στους ερυθρόλευκους

Τζέραρντ γκολ Ολυμπιακός: «Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω ότι έχω παίξει για 17 χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικό και το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου στην Λίβερπουλ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τζέραρντ γκολ ΟλυμπιακόςΩς ένα εκ των τριών κορυφαίων του γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της Λίβερπουλ χαρακτήρισε το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό στο Champions League. Ο βετεράνος άσος των «Κόκκινων» και νυν προπονητής της Ρέιντζερς, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του BT Sport με τίτλο “What I Wore” αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας που ήταν φυσικά η κατάκτηση του Champions League το 2005, στο χαμένο πρωτάθλημα του 2014 αλλά και στους καλύτερους συμπαίκτες που είχε ποτέ. Αναλυτικά όσα είπε ο «Stevie G»:

Για την απόφαση που πήρε σε ηλικία 6 ετών να υποστηρίζει την Λίβερπουλ:

“Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ το 1986 με έκανε να γίνω κόκκινος. Η Έβερτον είχε σκοράρει πρώτη και σκεφτόμουν να γίνω οπαδός της Έβερτον αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε σε 3-1, οπότε από εκείνη τη στιγμή έγινα κόκκινος για πάντα”.

Για το γκολ με Ολυμπιακό:

“Η Λίβερπουλ μπροστά από το Kop δεν παρατάει ποτέ τα όπλα. Είσαι υποχρεωμένος να παλεύεις μέχρι το τέλος. Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω ότι έχω παίξει για 17 χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικό και το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου στην Λίβερπουλ”.

Για την κατάκτηση του Champions League με τους reds το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Μίλαν:

“Ήταν η καλύτερη νύχτα της ποδοσφαιρικής ζωής μου. Εάν έπαιζα για άλλα 50 χρόνια, δεν θα υπήρχε αγώνας που να μπορούσε να ξεπεράσει αυτό τον αγώνα”.

Για το περίφημο γλίστρημά του κόντρα στην Τσέλσι το 2014 που είχε ως αποτέλεσμα να γλιστρήσει ο τίτλος από την Λίβερπουλ:

“Χάσαμε μία φανταστική ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Δυστυχώς μέσα σε 38 αγωνιστικές, δεν μπορέσαμε για λίγο να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώνω για όλο το υπόλοιπο της ζωής μου”.

Για το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, το 2015, που ήταν το 1-3 από την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ:

“Δεν ανυπομονούσα να έρθει ποτέ εκείνη η ημέρα. Μου άρεσε πολύ η υποδοχή αλλά ήταν μακράν η χειρότερη ημέρα μου επειδή ήξερα πως έφτανε το τέλος και δεν θα εκπροσωπούσα έπειτα την Λίβερπουλ”.

Για τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί:

“Είναι οι Τόρες και Σουάρες στην Λίβερπουλ και ο Ρούνι στην εθνική Αγγλίας. Ο Σουάρες ήταν ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω παίξει μαζί, άξιζε κάθε λίρα που έδωσε η Λίβερπουλ να τον πάρει. Μπορούσε να μετατρέψει μέτριες πάσες σε καλές πάσεις με τη δύναμη και την ταχύτητά του. Στην περίπτωση του Τόρες, αν κοιτάξετε όλη την καριέρα του, θα δείτε πως στην Λίβερπουλ έκανε τα δύο καλύτερα χρόνια του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις