Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έβαψαν πολική αρκούδα: Ανησυχίες στην Ρωσία – Ζωγραφισμένη η πλάτη της (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Έβαψαν πολική αρκούδα: Ανησυχίες στην Ρωσία – Ζωγραφισμένη η πλάτη της (vid)

Έβαψαν πολική αρκούδα: Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η αρκούδα θα έχει πρόβλημα να κυνηγήσει αλλά και να επιβιώσει καθώς τα μαύρα γράμματα θα την κάνουν ορατή παντού.

Έβαψαν πολική αρκούδα: Σάλο έχει προκαλέσει στην Ρωσία ένα βίντεο που κάνει τον γύρω του κόσμου αφού δείχνει το αποτρόπαιο θέαμα με μια πολική αρκούδα που φαίνεται να έχει ζωγραφισμένο στην ράχη της γκραφίτι. Περιβαλλοντικές οργανώσεις «δείχνουν» ως υπεύθυνους ορισμένους κατοίκους της περιοχής στην οποία ζει η εν λόγω αρκούδα. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η συγκεκριμένη αρκούδα, στη ράχη της οποίας άγνωστοι έγραψαν με μαύρο σπρέι τα γράμματα «Τ-34» από το όνομα των τεθωρακισμένων της σοβιετικής εποχής, θα έχει πρόβλημα. Πρόβλημα βέβαια το οποίο αφορά στο να κυνηγήσει αλλά και να επιβιώσει καθώς τα μαύρα γράμματα θα την κάνουν ορατή παντού. Αυτό που προσπαθούν τώρα οι βιολόγοι είναι να εντοπίσουν την περιοχή στην οποία έχει καταγραφεί το βίντεο.

Η εκτίμηση που κάνουν όσοι είδαν τις εικόνες είναι ότι το μεγαλόσωμο ζώο θα έπρεπε να έχει ναρκωθεί προκειμένου κάποιος να καταφέρει να βάψει τη ράχη του. Η κλιματική αλλαγή έχει αναγκάσει τις πολικές αρκούδες να έρθουν σε πιο «στενές επαφές» με τους ανθρώπους αναζητώντας φαγητό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πόλη που βρίσκεται στη βόρεια Ρωσία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 50 φορές στις οποίες εθεάθησαν αρκούδες από τον φετινό Φεβρουάριο.

Έβαψαν πολική αρκούδα: Το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις