Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χριστουγεννιάτικα στολίδια Άουσβιτς: Τα «άκουσε» η Amazon
ΚΟΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικα στολίδια Άουσβιτς: Τα «άκουσε» η Amazon

Χριστουγεννιάτικα στολίδια Άουσβιτς: Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε η Amazon έφτασε στην απόφαση να αποσύρει τα εν λόγω στολίδια.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια ΆουσβιτςΣτην απόφαση να αποσύρει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφεραν φωτογραφίες του άλλοτε ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, Άουσβιτς, προχώρησε η διαδικτυακή εταιρείας – κολοσσός στην Αμερική, Amazon, ανταποκρινόμενη στις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν μέσω social media, έπειτα από τις σχετικές επικρίσεις του Μουσείου Άουσβιτς-Μπιρκενάου.  Το Μουσείο του Άουσβιτς, που διαχειρίζεται το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία, είχε «ανεβάσει» σχετικές φωτογραφίες από στολίδια κι άλλα αντικείμενα, αναφέροντας πως «η πώληση αυτών των χριστουγεννιάτικων στολιδιών με εικόνες από το Άουσβιτς, δεν είναι πρέπουσα», καλώντας παράλληλα την Amazon να τα αποσύρει.

Η Amazon απάντησε το πρωί της Δευτέρας και με δήλωση στο δίκτυο NBC News, ξεκαθάρισε πως όλα τα σχετικά προϊόντα έχουν αποσυρθεί από το ηλεκτρονικό της κατάστημα. «Όλοι οι πωλητές οφείλουν να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές μας. Εκείνοι που δεν το πράττουν, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, με την αφαίρεση του λογαριασμού τους να είναι πιθανή» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναζιστική Γερμανία δημιούργησε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά τη γερμανική κατοχή της Πολωνίας. Εκεί εξοντώθηκαν, κατά την περίοδο 1940-1945, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Εβραίοι, καθώς και 100.000 μη Εβραίοι. Υπολογίζεται ότι τα παιδιά που έχασαν εκεί τη ζωή τους ανέρχονται σε 232.000. Η τοποθεσία αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της ναζιστικής γενοκτονίας 6 εκατ. Ευρωπαίων Εβραίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις