Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χώρα Μεσσηνίας – ληστεία: 200.000 ευρώ λεία
ΕΛΛΑΔΑ

Χώρα Μεσσηνίας – ληστεία: 200.000 ευρώ λεία

Χώρα Μεσσηνίας – ληστεία: Με το όπλο στο κεφάλι υποχρέωσαν τον διευθυντή της τράπεζας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Χώρα Μεσσηνίας – ληστεία: Απέτυχαν, όταν στις αρχές του Σεπτεμβρίου ανατίναξαν με υγραέριο το ΑΤΜ της τράπεζας, να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα και, κατά πάσα πιθανότητα, επανήλθαν, το πρωί της Δευτέρας, να αρπάξουν χιλιάδες ευρώ με κινηματογραφική ληστεία στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα. Ο λόγος για τους τέσσερις ένοπλους οι οποίοι με μελετημένο σχέδιο δράσης, κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και διέφυγαν με λεία που υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ!

Είχαν κάνει τέτοια προετοιμασία, που, παρουσία υπαλλήλων και κάποιων πολιτών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα, αφού πυροβόλησαν στο ταβάνι για εκφοβισμό, πήραν όμηρο τον διευθυντή της τράπεζας και τον οδήγησαν στο υπόγειο όπου ήταν εγκατεστημένο το χρηματοκιβώτιο. Εκεί, παρά τον χρόνο που χρειαζόταν -δέκα πέντε λεπτά – να ανοίξει καθώς υπήρχε σύστημα χρονοκαθυστέρησης, ένας από τους ενόπλους άρπαξε τα χρήματα και ανέβηκε στο ισόγειο και πάλι με το τραπεζικό στέλεχος, υπό την απειλή του όπλου. Κινήθηκε μαζί με τον συνεργό του ο οποίος είχε μείνει στο ισόγειο να απειλεί τους υπόλοιπους για να μην καλέσουν την Αστυνομία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Χώρα Μεσσηνίας – ληστεία: Τους κάλυπτε με πυροβολισμούς στον αέρα

Βγαίνοντας από την τράπεζα, έξω ακριβώς τους περίμενε ο τρίτος συνεργός τους, ο οποίος κατόπτευε την κίνηση και θα ειδοποιούσε μέσω ενδοσυνεννόησης αν πλησίαζε κάποιο περιπολικό. Τότε καταγράφηκε ένας πρωτοφανές στοιχείο. Με το όπλο του «κάλυψε» τους συνεργούς, πυροβολώντας στον αέρα για να μην πλησιάσει κανείς! Κατευθύνθηκαν όλοι στο όχημα διαφυγής όπου περίμενε, στη θέση οδηγού με αναμμένη τη μηχανή ο τέταρτος της συμμορίας των ενόπλων. Το γκρι όχημα μάρκας skoda ή opel έφυγε ιλιγγιωδώς προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ίσως μεταμφιεσμένοι

Oι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα που διέθετε το υποκατάστημα της τράπεζας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες είτε φορούσαν μάσκες σιλικόνης είτε είχαν μεταμφιεστεί, καθώς αυτό το γνώριζαν και δεν εμφανίζονταν με ακάλυπτα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ενημέρωση οι δύο που εισέβαλαν στην τράπεζα φορούσαν γυαλιά ηλίου, ο τρίτος που περίμενε έξω είχε μια κουκούλα μέχρι τη μέση του προσώπου ενώ για τον οδηγό του αυτοκινήτου δεν υπήρχαν πληροφορίες. To υποκατάστημα της Πειραιώς στη Χώρα είχε γίνει στόχος αγνώστων στις 9 Σεπτεμβρίου όταν και επιχείρησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της Τράπεζας, χωρίς όμως αποτέλεσμα

Ληστεία-καρμπόν

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στόχος ληστών έπεσε και το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Θουρία. Και εκεί οι ένοπλοι κουκουλοφόροι άρπαξαν πάνω από 100.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν, καίγοντας μάλιστα λίγο αργότερα το αυτοκίνητο διαφυγής τους έξω από τη Μικρομάνη. Το σημερινό περιστατικό ένοπλης ληστείας με μεγάλο χρηματικό ποσό, και παρόμοιο τρόπο δράσης προβληματίζει την Αστυνομία, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν σχετίζονται οι δύο ληστείες μεταξύ τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις