Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση στο Λονδίνο – Ισλαμικό Κράτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Λονδίνο – Ισλαμικό Κράτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση στο Λονδίνο - Ισλαμικό Κράτος: Ένας ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο, λέει η Αντιτρομοκρατική.

Επίθεση στο Λονδίνο – Ισλαμικό Κράτος: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή στη Γέφυρα του Λονδίνου. Παρότι πολλοί έχουν προειδοποιήσει ότι το ISIS παραμένει απειλητικό, παρά την εξουδετέρωση του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι- στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πράγματι ήταν πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο. Εξάλλου, σχεδόν πάντα η οργάνωση σπεύδει να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις.

Σύμφωνα με το Amaq, ένας από τους μαχητές του ISIS ήταν πριν από την επίθεση η οποία έγινε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά την πρόσκληση της τζιχαντιστικής οργάνωσης να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού που πολεμά το ISIS.

Ένας 28χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Ουσμάν Καν, φέρεται να είναι αυτός που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ο Χαν είχε αποφυλακιστεί πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση για την πρακτική αυτή.

Επίθεση στο Λονδίνο: Ένας ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο, λέει η Αντιτρομοκρατική

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νιλ Μπάσου, δήλωσε ότι από την έρευνα δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή δεύτερου ατόμου στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης, πρόλαβε να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι δύο ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους τρεις, προτού τον ακινητοποιήσουν πολίτες χάρη στην ηρωική παρέμβασή τους. Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, ο δράστης διαμαρτύρονταν για τους όρους που επιβάλλονται μετά την αποφυλάκιση των κρατουμένων.

Ταυτοποιήθηκε το ένα θύμα

Ο 25χρονος Τζακ Μέριτ, συντονιστής προγράμματος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ για την επανακοινωνικοποίηση αποφυλακισθέντων, είναι ένα από τα δύο θύματα.

Την ταυτότητα του θύματος αποκάλυψε μέσω Twitter ο πατέρας του, χαρακτηρίζοντάς τον «όμορφο πνεύμα».

Ο Τζακ Μέριτ ήταν εκ των υπευθύνων για το συνέδριο που εξελισσόταν κοντά στο London Bridge στο οποίο μετείχε ο Καν, πριν επιτεθεί κατά άλλων συμμετεχόντων και εργαζομένων.

Το δεύτερο θύμα της επίθεσης είναι μια γυναίκα, αγνώστων ακόμα στοιχείων.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται με τραύματα ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Πιθανή σύνδεση με τις επιθέσεις σε Χάγη και Παρίσι

Παρόμοια επίθεση με αυτή στο Λονδίνο σημειώθηκε και στην Ολλανδία, όταν τρία παιδιά μαχαιρώθηκαν σε έναν εμπορικό δρόμο της Χάγης. Το ολλανδικό εθνικό δίκτυο ενημέρωσης, ωστόσο, ανέφερε πως η εν λόγω επίθεση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απευθείας, ως τρομοκρατική. Επιπλέον, και στο Παρίσι, χθες, ο σταθμός των τρένων Gare Du Nord, εκκενώθηκε για λίγη ώρα, καθώς βρέθηκε ύποπτη εκρηκτική συσκευή σε παρατημένη τσάντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις