Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκλεψαν φάτνη: Άρπαξαν το “θείο βρέφος” στη Λάρισα
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν φάτνη: Άρπαξαν το “θείο βρέφος” στη Λάρισα

Έκλεψαν φάτνη: Όπως επισημάνθηκε από αρκετούς Λαρισαίους, αλλά και όπως καταδεικνύει ο φωτογραφικός φακός, δεν υπάρχει το «θείο βρέφος» στη φάτνη που στήθηκε.

Έκλεψαν φάτνη: Μία φάτνη κοσμεί την πλατεία της Λάρισας για τα Χριστούγεννα χωρίς, θείο βρέφος. Όπως αναφέρει το larissanet εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η εικόνα της Φάτνης στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, γιατί όπως ανέφεραν πολλοί Λαρισαίοι, από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε το Θείο Βρέφος μέσα. Αυτό σημαίνει είτε ότι κάποιοι κινήθηκαν πολύ γρήγορα και το έκλεψαν, ή… η φάτνη τοποθετήθηκε χωρίς τον Ιησού.

Επειδή τα προηγούμενα χρόνια το «θείο βρέφος» αποτέλεσε αντικείμενο κλοπών, ο δήμος Λαριαίων, αποφάσισε να τοποθετήσει προστατευτικό, το οποίο και δεν είναι παραβιασμένο.

Φάτνη χωρίς Θείο Βρέφος στη Λάρισα

Ο διάκοσμος στη Λάρισα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αυτό το Σαββατοκύριακο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, όπως γίνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη!

Στην Αριστοτέλους, εκτός από τα πολύχρωμα σπιτάκια του χωριού στο χώρο έχει μεταφερθεί από τον Χολομώντα της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 17 μέτρων, το οποίο κοσμεί την πλατεία. Όπως αναφέρει το thestival μπροστά από το Ολύμπιον θα υπάρχει ένα γυάλινο μουσικό κουτί από το οποίο θα βγαίνουν συρματόσχοινα με νότες, που θα «αγκαλιάζουν» την πλατεία συμβολίζοντας το πεντάγραμμο.

Το δέντρο και η φάτνη θα βρίσκονται εντός μιας ενιαίας κατασκευής, η οποία θα αποτελεί προέκταση της σκηνής και θα παραμείνει καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ανέβουν και να θαυμάσουν την θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Χριστούγεννα για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot». «Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο», «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι του αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο μαγεμένων» και το «Εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης του χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις