Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φωτογράφος Τσίπρα – Μητσοτάκης: Η “συγγνώμη” στον πρωθυπουργό και τα γέλια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτογράφος Τσίπρα – Μητσοτάκης: Η “συγγνώμη” στον πρωθυπουργό και τα γέλια

Φωτογράφος Τσίπρα - Μητσοτάκης: Αμηχανίες, γελάκια, με τον Δημήτρη Παπαμήτσο να λέει ότι έχει φωτογραφίσει τον Αλέξη Τσίπρα όταν έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ πριν συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φωτογράφος Τσίπρα – Μητσοτάκης: Στο Σχολείον της Ειρήνης Παπά στην Πειραιώς, οι προσωπικοί φωτογράφοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ήταν το θέμα των Διαλόγων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τον πρωθυπουργό να μιλά για το «τρολάρισμα» που έχει φάει, λόγω φωτογραφιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά προκειμένου να παρακολουθήσει τους Διαλόγους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που σε συνεργασία με το Athens Photo World «ανέκριναν» τους Andrea Bonetti  και Δημήτρη Παπαμήτσο, προσωπικούς φωτογράφους του Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αντίστοιχα.

Στο τέλος μίλησε για τη σχέση του με τη φωτογραφία, τον σεβασμό του στους φωτορεπόρτερ και τις σκέψεις που έκανε όταν έβλεπε φωτογραφίες του πατέρα του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε δίπλα στο μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Γιώργο Αγουρίδη και λίγο αργότερο άκουσε τους δυο φωτογράφους να απαντούν στο ερώτημα «θα φωτογραφίζατε κύριε Παπαμήτσο τον Αλέξη Τσίπρα; Θα φωτογραφίζατε κύριε Μπονέττι τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαμήτσος ανέφερε ότι έχει φωτογραφίσει τον Αλέξη Τσίπρα όταν έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ πριν συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν θα γινόταν προσωπικός του φωτογράφος.

Μητσοτάκης: Σήμερα δεν υπάρχει προστατευμένη εικόνα

Όταν ήρθε η σειρά του Αντρέα Μπονέττι, αυτός έφερε το χέρι στην καρδιά, γύρισε και κοίταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια «συγνώμη, αλλά όχι». Στο τέλος των Διαλόγων παρενέβη και ο πρωθυπουργός λέγοντας πόσο διαφωτιστικό ήταν να ακούσει την άποψη του Αντρέα Μπονέττι για το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως προσωπικού φωτογράφου του Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρωθυπουργό οι πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες είναι αυτές που δεν βλέπουν τη δημοσιότητα, φωτογραφίες που κατά κανόνα αποκαλύπτουν κάτι περισσότερο για το πρόσωπο και τον συναισθηματικό του κόσμο.

«Οι φωτογραφίες που θα δείχνουν κουρασμένους, ιδρωμένους, συγχυσμένους, σε μια κατάσταση που δεν περιμένει κάποιος από ένα δημόσιο πρόσωπο έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θέλει και από εμάς περισσότερο θάρρος για να δίνουμε το πράσινο φως να κυκλοφορούν» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε όμως ότι σήμερα δεν υπάρχει προστατευμένη δημόσια εικόνα «όταν ο καθένας έχει ένα κινητό, ένα βίντεο η εικόνα του προστατευμένου πολιτικού όπως τις ξέραμε από τις προηγούμενες γενιές δεν υπάρχει». Θυμήθηκε μάλιστα τα χρόνια που χάζευε φωτογραφίες του πατέρα του από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Έχω φάει κι εγώ τρολάρισμα

Κατέληξε ότι έχει τεράστιο σεβασμό για τη δουλειά των φωτορεπόρτερ, καθώς ξέρει το μεγάλο φόρτο εργασίας, το άγχος, τις δυσκολίες. «Έχει ενδιαφέρον… κοιτάζω και βλέπω τον Δημήτρη στα πιο απίθανα σημεία, σε μια ταράτσα, σε μια γωνία που δεν θα φανταζόμουν ποτέ να τον δω… Πιστεύω ότι αυτή είναι η ματιά του φωτογράφου που θέλει πάντα το καλύτερο». Πρόσθεσε «έχω φάει και εγώ και ο τέως πρωθυπουργός τόσο τρολάρισμα για φωτογραφίες μας που έχουμε πάθει πλέον ανοσία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις