Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελικόπτερα Γαλλία: 13 στρατιωτικοί νεκροί στο Μαλί
ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερα Γαλλία: 13 στρατιωτικοί νεκροί στο Μαλί

Ελικόπτερα Γαλλία: «Ο πρόεδρος ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο 13 Γάλλων στρατιωτικών στο Μαλί το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου σε δυστύχημα μεταξύ των δύο ελικοπτέρων».

Ελικόπτερα Γαλλία: Τον θάνατο δεκατριών στρατιωτικών από τη Γαλλία ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Οι στρατιώτες πολεμούσαν εναντίον τζιχαντιστών στο Μαλί και σκοτώθηκαν σε δυστύχημα μεταξύ δύο ελικοπτέρων ενώ διεξήγαν πολεμική επιχείρηση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών των γαλλικών δυνάμεων από ένα συμβάν αφότου άρχισε η επέμβασή τους στην περιοχή το 2013. Περισσότεροι από 4.500 Γάλλοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν ισλαμιστικές εξεγέρσεις στην περιοχή του Σαχέλ, όπου η βία από μαχητές που ανήκουν στην Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

«Ο πρόεδρος ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο 13 Γάλλων στρατιωτικών στο Μαλί το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου σε δυστύχημα μεταξύ των δύο ελικοπτέρων τους στη διάρκεια αποστολής μάχης εναντίον τζιχαντιστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό γραφείο. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το κεντρικό και το βόρειο Μαλί ως εφαλτήριο για επιθέσεις σε όλη τη σε μεγάλο βαθμό ερημική αυτή περιοχή. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο Λιπτάκο, στην περιφέρεια Μενάκα, στη μεθοριακή περιοχή ανάμεσα στο Μαλί, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο, στη διάρκεια «επιχείρησης μάχης». Ένα μαχητικό ελικόπτερο Tigre συγκρούσθηκε με ένα επιθετικό ελικόπτερο Cougar, σύμφωνα με το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Το δυστύχημα αυτό αυξάνει σε 38 τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο Μαλί από την αρχή της γαλλικής επέμβασης το 2013.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις