Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συντριβή αεροσκάφους Ουαλία: Έρευνα σε εξέλιξη – Η κλήση στην βρετανική ακτοφυλακή
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους Ουαλία: Έρευνα σε εξέλιξη – Η κλήση στην βρετανική ακτοφυλακή

Συντριβή αεροσκάφους Ουαλία: Τεράστια έρευνα σε εξέλιξη καθώς η βρετανική ακτοφυλακή δέχθηκε κλήση για συντριβή μικρού αεροσκάφους κοντά στο νησί Πάφιν.

Συντριβή αεροσκάφους Ουαλία: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, με τις πληροφορίες να θέλουν αεροσκάφος στο νησί Άνγκλεσι της Ουαλίας να έχει συντριβεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Northwaleslive, έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τις αναφορές περί συντριβής. Όπως εκτιμάται, το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο νησί Πάφιν. Ελικόπτερο της βρετανικής ακτοφυλακής έχει ήδη αρχίσει να κάνει «φύλλο και φτερό» την περιοχή ανοιχτά του Άνγκλεσι. Η βρετανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως δέχτηκε κλήση για βοήθεια και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες. «Δεχτήκαμε κλήση στις 12:59 για συντριβή μικρού αεροσκάφους στην περιοχή. Τώρα συντονίζουμε την επιχείρηση κοντά στο νησί Πάφιν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας.

Η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας δήλωσε: «Λάβαμε μια κλήση στις 12:59 αναφέροντας πιθανή συντριβή μικρού αεροσκάφους στην περιοχή Penmon.» «Οι αξιωματικοί βοηθούν επί του παρόντος την HM Coastguard και οι έρευνες μας βρίσκονται σε εξέλιξη.» Το RNLI είπε ότι δύο σωσίβιες λέμβοι ξεκίνησαν από την Anglesey για να βοηθήσουν στην αναζήτηση ενός αεροσκάφους.

Συντριβή αεροσκάφους Κονγκό: 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Επιπλέον νέα στοιχεία προέκυψαν από την συντριβή αεροσκάφους στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή το πρωί, όταν επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη περίπου δύο λεπτά μετά την απογείωσή του πάνω σε σπίτια σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στην Γκόμα.  «Έως αυτό το στάδιο, έχουν ανασυρθεί 29 πτώματα από τα συντρίμμια», γνωστοποίησαν με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στην επαρχία Βόρειο Κίβου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανασύρθηκε ζωντανός ένας από τους 19 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μαζί με άλλους 16 τραυματίες. Είναι η πρώτη φορά που επίσημη πηγή έκανε λόγο περί επιζήσαντα μεταξύ των 19 ανθρώπων -17 επιβατών και δύο μελών πληρώματος- που είχαν επιβιβαστεί στο μικρό αεροσκάφος Dornier 228 της εταιρείας Busy Bee.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Μεταφορών της κεντρικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «26 νεκρούς», πιο συγκεκριμένα για «17 επιβάτες, δύο μέλη πληρώματος και επτά στο έδαφος». Το Ντορνιέ συνετρίβη πάνω σε δύο σπίτια στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπιρερέ/Μαπεντό λίγο μετά τις 09:00, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο, κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα.  Το αεροσκάφος θα εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Μπένι μέσω Μπουτεμπό, 350 χιλιόμετρα βόρεια από την Γκόμα, δύο πόλεις που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα και τη βία ένοπλων οργανώσεων.

Συντριβή αεροσκάφους Κονγκό: Βίντεο αμέσως μετά την σύγκρουση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις